Slovenija
172 ogledov

Gorenak in Veniger zlorabila položaj?

Veniger in Gorenak Anže Petkovšek
Zaradi zaposlitve državnega podsekretarja Davida Smoleja naj bi kazensko ovadili ministra Gorenaka in generalnega direktorja policije Venigerja.

Prvega marca bo nekdanji policist in državni podsekretar David Smolej začel delo v upravi kriminalistične policije, poroča Pop TV. Zaradi te zaposlitve so zaradi zlorabe položaja in napeljevanju k zlorabi položaja kazensko ovadili generalnega direktorja policije Stanislava Venigerja in ministra za notranje zadeve Vinka Gorenaka.

Veniger zanika, da je Gorenaku s Smolejevo zaposlitvijo naredil uslugo. Kot pravi, Smolej za novo delovno mesto izpolnjuje pogoje. "Prepričan sem, da bo dober kriminalist,“ je za Pop TV povedal Veniger in dodal, da je vse potekalo zakonito.

Rešitev ua kadrovsko krepitev

Iz Generalne policijske uprave pa so sporočili, da že dalj časa iščejo rešitve za kadrovsko krepitev nekaterih oddelkov znotraj Uprave kriminalistične policije in oddelkov za gospodarski kriminal.

"Na NPU smo tako v začetku letošnjega leta zaposlili 14 novih kriminalistov, podobno se iščejo rešitve tudi za kadrovsko krepitev Sektorja za gospodarsko kriminaliteto, kamor je bil s sklepom vlade premeščen David Smolej," so odgovorili in poudarili, da Smolej izpolnjuje pogoje za zasedbo delovnega mesta: "Generalni direktor policije Stanislav Veniger se je zato strinjal s predlogom kadrovske službe."

Odobriti je morala vlada

Smolejevo zaposlitev je morala odobriti vlada, saj v policiji velja prepoved zaposlovanja. "Vlada je za Smoleja sprejela sklep o zaposlitvi, ker je v skladu s strategijo za pregon gospodarskega kriminala in ker skušamo napolnite te sektorje in oddelke.“ Smolejevo zaposlitev bo pod drobnogled vzelo specializirano državno tožilstvo, ki bo presojalo Venigerjevo ravnanje.

Na Policijski upravi Ljubljana pravijo, da lahko potrdijo le-to, da so med "drugimi tudi na PU Ljubljana prejeli pisanje, ki se nanaša na sporno kadrovanje v okviru MNZ." Zaradi spoštovanja določil o varstvu osebnih podatkov, pa nam informacij o konkretnih fizičnih osebah ne morejo podati.

Komentarjev 5
  • renemario 17:28 18.februar 2013.

    INTERPELACIJA ZA VSE MINISTRE. POSEBEJ ZA TISTE, KISO ZJUTRA FINANĆNI MINISTER IN POPOLDNE PREMIER. HALO BOLANO!

  • Fertel 17:11 18.februar 2013.

    Najbolj bizarno pa je, da se bo zaposlil v upravi kriminalistične policije na oddelku za korupcijo...Kot da bi se iz zakonodaje in morale delali norca...

  • klincek 16:51 18.februar 2013.

    spet ps in sd tožita