Slovenija
18 ogledov

Gorenak naj bi jeseni zamenjal Gorška

Janko Goršek opozarja, da je policija na podlagi sledi s prizorišča pasjega napa Žurnal24 main
Po treh letih in pol se maje stolček generalnega direktorja policije Janka Gorška. Zamenjan naj bi bil do konca leta.

Jeseni bo vlada spremenila postopek imenovanja in razrešitve šefa policije, kar bi lahko pomenilo, da bo generalni direktor policije Janko Goršek zamenjan.

"Poglejte, ne delam si iluzij, da politika v takšnih in podobnih primerih ne bi poskušala ali pa bi v bistvu nekako našla svojo pristojnost v tem, da bi lahko na hitrejši način tudi prišlo do razrešitve generalnega direktorja," je Goršek dejal za Svet na Kanalu A.

Da Gorška čaka zamenjava, je notranji minister Vinko Gorenak pred dnevi namignil tudi na svojem blogu. "Na čelu ministrstva za notranje zadeve sem že pet mesecev. Kratko obdobje. Ali pa tudi ne. Toda v policiji se ni spremenilo praktično nič, razen mojega prihoda, ki se kot minister zavedam svojih pristojnosti do policije in pričakovanj ljudi. To je moja odgovornost. Zavedam se je … čaka me še veliko dela," je zapisal.

Gorške ob tem brani svoje delo in se zaveda, da ga politika lahko kadarkoli zamenja. "Za našim delom, tudi v prvega pol leta letošnjega leta, stojijo rezultati. Verjamem, da sva lahko oba z ministrom, govorim na podlagi rezultatov dela, ponosna, na to, kar je bilo narejeno. Jaz osebno sem ponosen."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.