Slovenija
33 ogledov

Gorenak se zaradi parkiranja razburja nad novinarko

Vinko Gorenak Saša Despot
Ministrov šofer je prejšnji teden pred RTV parkiral na prostoru, namenjenem invalidom. Fotografijo in odgovor MNZ sta objavila Delo in Dnevnik. Vendar na Dnevniku trdijo, da sta izjavi različni. Gorenak se razburja nad novinarko.

Dnevnik je prejšnji teden objavil fotografijo voznika avtomobila, ki je vozilo parkiral na prostoru, namenjenem invalidom. Šlo je za službeno vozilo znamke Audi, v katerem se prevaža minister za notranje zadeve Vinko Gorenak. Kot so zapisali, je šofer ministra v četrtek zvečer pripeljal na gostovanje v oddajo nacionalne televizije Pogledi Slovenije, ter vozilo parkiral kar ob glavni stavbi RTV Slovenija, in to na prostor, namenjenim invalidom.

"Žalostno, da minister ne spoštuje zakonov"

Na njegovo parkiranje so se takoj odzvali predstavniki invalidov. "Žalostno je, da prvi odgovorni za delovanje policije sam ne spoštuje osnovnih cestnoprometnih pravil. Poleg tega omenjeno dejanje odraža njegov odnos do hendikepiranih na splošno," so dejali.

"Voznik avto večkrat premaknil"

Iz službe za odnose z javnostmi na MNZ so glede napačnega parkiranja za Dnevnik dejali, da je šofer odložil ministra pred stavbo RTV Slovenija, potem pa vozilo večkrat premaknil. Medtem ko so v Delu, ki je prav tako pisalo o nepravilnem parkiranju Gorenaka, zapisali, da je voznik parkiral na mestu za invalide in skočil po sendvič. Ker naj bi se odgovor, ki ga je dobil Dnevnik, razlikoval od Delovega, so na Dnevniku zapisali, da je minister za Delo povedal nekoliko drugačno različico zgodbe.

Ministra pisanje močno razburilo

Poročanje Dnevnika je močno razburilo ministra. Na svojem blogu je zapisal, da mu novinarka želi naprtiti nekaj, česar ni storil. "Ne glede na to, da novinarka v prispevku sicer povzema uraden odgovor MNZ, je njen namen jasen, že v naslovu me obdolži nečesa, česar preprosto nisem storil. Torej novinarka v naslovu preprosto zapiše neresnico. Zakaj to počne, ve le ona. Je treba zaslužiti plačo? Morda pa gre za diktat urednikov?" ostro zapiše Gorenak in doda, da avta nikakor ni vozil sam, zato tudi ni kršil predpisov.

Izpostavi naslednja dejstva: Prvič, na fotografiji je službeno vozilo policije, ki ga še nikoli nisem vozil. Drugič, prevažata me voznik in varnostnik. Tretjič, česa sem torej kriv jaz – katere predpise sem kršil, če vozila še nikoli nisem vozil? Četrtič, v času nastanka fotografije sem bil na RTV MMC v oddaji Pogledi Slovenije, kjer ste me lahko videli vsi, ki ste oddajo spremljali; voznik me je namreč odložil pred stavbo RTV in odpeljal.

"Je potreben še kak dokaz o moji 'krivdi'? Kdo je torej parkiral? Morda voznik? Je torej kriv on?" se še sprašuje Gorenak.

Komentarjev 35
  • Mr.Bean 10:27 19.oktober 2012.

    Morda pa šofer je mislil, da vozi "invalida".

  • komentar 15:46 03.oktober 2012.

    če bi bil v policiji bi tudi njemu napisal globo in taki naj bojo za vzglet svojem državljanom

  • drugivlak 00:11 03.oktober 2012.

    Kresalka in Vlačič sta v času hude kršitve zakona in ogrožanja drugih udeležencev v prometu v avtomobilu bila in kršitev verjetno celo naročila, Gorenak pa ne.Torej je kriv toliko kot Ertl, ki ga je tudi vozil voznik MNZ-a.