Slovenija
52 ogledov

Gorenak zasebno z Bavčarjem

Gorenak in bavčar Fotomontaža
Bavčar. Preiskujeta ga policija in tožilstvo, on kosi z ministrom.

Minister za notranje zadeve Vinko Gorenak je včeraj sestankoval z bivšim šefom Istrabenza Igorjem Bavčarjem. “Minister je bil na zasebnem kosilu z Igorjem Bavčarjem,” so potrdili na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ).

Vinko Gorenak je sicer kot notranji minister zadeve nadrejen kriminalistom, ki preiskujejo Bavčarjeve domnevno sporne posle. Pod pristojnost ministra Gorenaka pa po novem spada tudi tožilstvo, ki je pred dnevi doseglo že drugo sodno preiskavo zoper Bavčarja. Ena se nanaša na prevzemanje Istrabenza, druga pa na prodajo Mercatorja.

Srečanje ministra s preiskovanci sicer izrecno ni prepovedano, je pa nehigienično, pojasnjuje dolgoletni kriminalist. Bavčar in Gorenak sta se menda sestala v stavbi MNZ na Kotnikovi ulici. “Tja ne more vstopiti vsak, saj je prostor odmaknjen,” pravijo poznavalci. Stavbo sta menda zapuščala ločeno.

Odziv nam je danes zjutraj poslal Igor Bavčar:

"Veseli me, da so kriminalisti pod ministrom Vinkom Gorenakom začeli razmišljati o higieni. Žal si vesti niso izpraševali v mandatu prejšnje notranje ministrice Katarine Kresal. Ne zaradi njenih "kosil in ne zaradi porok" vodilni slovenski kriminalisti niso bili sposobni uvesti preiskavo v primeru Pogačar in NPU celo v lastnih vrstah. Odnesti so jo morali drugi. Mogoče bi bile stvari danes drugačne, če bi se komu od slovenskih kriminalistov, četudi anonimno, zdelo nehigienično, da se Katarina Kresal sestaja z Zoranom Jankovićem, ko sta skupaj načrtovala policijske preiskave recimo proti meni, ki jih je Jankovićo potem javno napovedal do dneva natančno, obenem pa najbrž razpravljala o usodi ovadb zoper njega, ki so končale v predalih postojnskih kriminalistov. In še, da je bivši šef kriminalistov in mladi upokojenec Aleksander Jevšek, kandidiral na listi LDS, pred tem pa se je pridušal o strokovnosti svojega dela, pa že ne spada več na področje higiene, ampak na področje septičnosti.
Mimogrede, policija je svoje "higienične preiskave" zoper mene končala."

Komentarjev 27
  • franke 09:07 05.februar 2013.

    A JE BAVČAR TUDI PEDER?

  • bojovi 23:40 04.april 2012.

    Pravzaprav nič ni na pamet, vsi vedo da je ogoljufal tele firme tole o 200 milijoni pa sem prebral na Siolu. Tako da samo pišem kaj že vsi vemo in nič novega.

  • Zdenči Mali 22:47 04.april 2012.

    Bavčar ni naiven in zelo dobro ve,da takšna in podobna srečanja zagotovo so jasen signal kako k zadevi pristopiti...In zagotovo je tudi Gorenaku jasno,da obisk ni bil vljudnostni,in da bo imel hočeš nočeš določene efekte! Kakšne pa se bo kaj ...prikaži več kmalu videlo pri procesuiranju Bavčarjevih zadev! Zanima me kako bi Klemenčič to srečanje opredelil,glede na to,da je manj pomembnim srečanjem dajal veliko težo!