Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Gorenjci, kdo bo pa otroka privezal?

Za neuporabo pasu je predpisana globa v višini 120 evrov. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Policisti so ugotovili, da precej visok odstotek gorenjskih voznikov ne upošteva pravil pri privezovanju otrok v avtomobilu. Pomurski policisti po drugi strani niso ujeli niti enega takšnega primera.

V nedeljo so policisti zaključili s štirinajstdnevnim poostrenim nadzorom za  večjo  rabo  varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov.

V  akciji  so  gorenjski  policisti  ugotovili  257  kršitev,  povezanih  z neuporabo varnostnih pasov, v desetih primerih pa so ugotovili, da v vozilu niso  bili  primerno  zavarovani  otroci,  ki  morajo biti tako kot odrasli pravilno pripeti vedno in vseh vožnjah. "Otroci do višine 150 cm morajo biti pravilno  nameščeni  in pripeti v homologirane otroške varnostne sedeže, ki so primerni glede na otrokovo težo in velikost," pri tem opozarja Bojan Kos s kranjske policijske uprave.

Dodaja, da je teh 257  kršitev  sicer le en del letošnje statistike, ki izkazuje že preko 2.400 kršitev, povezanih z neuporabo varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov.

Pomurski  policisti  so medtem v celotnem obdobju izvajanja poostrenih aktivnosti pri  nadzoru cestnega prometa ugotovili 315 kršitev, ko vozniki ali potniki v  vozilu  niso  uporabljali  varnostnega  pasu. Kršitev prevoza otrok brez ustreznih zadrževalnih sistemov v tem času nismo ugotovili.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.