Šport
14 ogledov

Gorenje brez lige prvakov

Gorenje Velenje - La Rioja liga prvakov rokomet Simon Maljevac
Rokometaši velenjskega Gorenja bodo novo sezono začeli v nekoliko spremenjeni postavi, Evropska rokometna zveza (EHF) pa jim je sporočila, da v sezoni 2014/15 ne bodo nastopili v elitnem klubskem tekmovanju na stari celini.

Slovenski podprvak Gorenje Velenje bo igral v pokalu EHF, na mednarodni parket pa bo stopil šele v drugi polovici novembra.

Velenjska ekipa je po koncu sezone 2012/13 doživela temeljito prenovo, saj je praktično ostala brez vseh nosilcev igre. Klub so pred letom dni zapustili Matej Gaber, Jure Dolenec, Marko Bezjak, Fahrudin Melić, Dino Bajram, Ivan Gajić, Peter Pucelj in David Miklavčič, po koncu minule sezone pa je ostala brez dveh nosilcev igre - zunanjega igralca Darka Cingesarja in vratarja Emirja Taletovića, ki sta odšla v Maribor.

Zasedba iz Šaleške doline je letos naredila veliko večji promet v nasprotni smeri in se okrepila z nekaterimi zelo dobrimi rokometaši. Novi obrazi v Rdeči dvorani pa so na zunanjem položaju Poljak Michal Szyba, Črnogorec Miloš Božović in Aleksander Špende, krožni napadalec Blaž Kleč ter vratar Klemen Ferlin.

Nosilci v tretjem krogu

Bolj ali manj je jasno, da bo trikratni slovenski prvak v novi sezoni povsem konkurenčen zasedbi iz bližnjega Celja. Zasedba iz mesta ob Savinji ji je v minuli sezoni naslov izmaknila z odličnimi predstavami v sami končnici, potem ko se je za zadnji del sezone okrepila z "odpadniki" iz Minska - Davidom Miklavčičem, Borutom Mačkovškom in Urošem Bundalom.

Velenjska ekipa bo državno prvenstvo odprla 6. septembra z gostovanjem v Slovenj Gradcu, mednarodne nastope v pokalu EHF pa bo začela šele v drugi polovici novembra. Slovenski podprvak je eden od nosilcev tretjega kroga, tako kot španska Huesca in Granollers, nemški Fuchse Berlin in ruski Sankt Peterburg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.