Šport
12 ogledov

Gorenje v drugo do prve zmage

Gorenje Velenje Rdeča dvorana Gorenje Velenje/Facebook
Rokometaši velenjskega Gorenja so v 2. krogu regionalne lige Seha premagali Nexe Našice s 24:20 (14:9).

Velenjski rokometaši so v uvodnem krogu prav tako pred domačimi gledalci tesno izgubili proti velikim tekmecem iz Celja, v drugo pa so v Rdeči dvorani le prišli do prvega para točk. Slovenski podprvaki so s 24:20 premagali hrvaškega podprvaka Nexe Našice, za katerega igra nekdanji slovenski reprezentant David Špiler.

Gorenje je v prvem polčasu le enkrat zaostajalo, v 11. minuti so gosti povedli s 4:3. Nato so Velenjčani z dvema zaporednima goloma spet prešli v vodstvo, v 17. minuti po golu Vida Levca prvič na tekmi vodili za dva gola (7:5), v 20. minuti prvič za tri, ko je Rok Golčar zadel za 9:6. Prav Golčar je bil natančen še za 13:9 v 26. minuti, kar je bil tudi izid prvega polčasa. Za lepo prednost Gorenja je bil zelo zaslužen Rok Zaponšek, ki je ubranil osem od 17 strelov Hrvatov.

Hrvaški podprvak pa se ni predal. V 37. minuti so izbranci Marka Šibile res še vodili s 15:11, toda pet minut kasneje so Nešice znižale na 14:16. Dva gola prednosti so Velenjčani držali do 55. minute, nato pa so Golčar, Blaž Kleč in Janez Gams do 57. minute povišali na 23:19, slavje na tribunah velenjske dvorane pa se je začelo.

Prvi strelec domače ekipe je bil Nejc Cehte s petimi goli, enega manj je dosegel Golčar. Zaponšek se je ustavil pri 13 obrambah.

V naslednjem krogu Gorenje Velenje 20. septembra čaka gostovanje v Zagrebu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.