Šport
78 ogledov

Gorenje od -7 do remija

Gorenje Velenje Rdeča dvorana Gorenje Velenje/Facebook
Rokometaši Gorenja Velenja in Celja Pivovarne Laško so se v tekmi 5. kola končnice za prvaka v 1. NLB Leasing ligi razšli z neodločenim izidom (26:26), potem ko so Celjani prvi polčas dobili za kar sedem golov.

Derbi je bil za vodilni ekipi zelo pomemben, še za odtenek bolj za Celjane, ki so imeli na lestvici točko manj po neodločenem izidu v Ribnici. Razpletel se je z delitvijo točk, (26:26) tako da je razmerje med ekipama na vrhu ostalo nespremenjeno.

V napovedih sta bila oba stratega previdna, želela pa sta si spektakel pred polnimi tribunami. Ta želja se je rokometašem uresničila, toda domači privrženci rokometa so bili vsaj v prvem polčasu razočarani, kajti Celjani so bili v prve pol ure prepričljivo boljši.

Po enostranskem prvem polčasu vroča končnica

Že po pobegu na 6:3 so gostje nakazali smer polčasa, pozneje so izkoristili dve izključitvi na strani domačih in povišali vodstvo na 8:3.

Razlika pet ali več golov je nato ostala večji del prvega polčasa, Gorenje je prišlo na 7:11, pozneje pa, tudi zaradi dobre obrambe gostov in posredovanj vratarja Urbana Lesjaka, spet zaostalo in ob polčasu je bilo na semaforju 10:17, pri čemer so rokometaši Gorenja zapravili tudi vse tri sedemmetrovke v prvem delu.

Toda tekme po 30 minutah še zdaleč ni bilo konec. Velenjčani so se v nadaljevanju počasi pobirali in približevali, postali bolj natančni v napadu, vratar Benjamin Burić je popravil odstotek obramb, tudi z ubranjeno sedemmetrovko.

Po delnem izidu 4:1 so bili nenadoma povsem zraven (20:21), sledilo pa je deset minut igre, v kateri so Celjani vodstvo povečevali na +2, Velenjčani pa so ga nižali na +1, dokler ni v 57. minuti Nejc Cehte poskrbel za izenačenje na 25:25.

V napeti končnici je Gorenje dvakrat izenačilo, gostje je v zadnje vodstvo popeljal Jaka Malus, končnih 26:26 pa je v zadnji minuti, ko so imeli gostje igralca manj, postavil Blaž Kleč.

V zadnjih sekundah sta imeli obe ekipi še po eno priložnost za osvojitev druge točke, ostalo pa je pri neodločenem izidu in napovedi vročega zaključka sezone.

NLB Leasing liga (za prvaka), 5. kolo:

Gorenje Velenje - Celje PL 26:26 (10:17)
Cehte 6, Kleč 5; Mlakar 7, Zarabec 5.

Koper 2013 - Maribor Branik 28:26 (14:13)
Urbanscape Loka - Riko Ribnica 30:30 (16:18)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.