Slovenija > Črna kronika
47 ogledov

Gorenjska: Pošteni hotelir vrnil več kot sto tisoč evrov vreden nakit

diamantna ogrlica Reuters
Izgubljeni predmeti. Na Gorenjskem je največ pozabljivih na območju Kranja in Brnika.

"Pri  kranjskih policistih od januarja lani na lastnike čaka 86 najdenih predmetov, pri brniških pa 82," pravi Bojan Kos s kranjske policijske uprave. Nekatere najdene predmete hranijo še na drugih gorenjskih policijskih postajah, a jih je bistveno manj.

Med najdenimi predmeti so tablični računalniki, mobilni telefoni, torbice, gotovina, kolesa, alkoholne pijače, zlatnina, ročne ure, igralne naprave, očala, oblačila, orodje, smučarska oprema, orodje in drugi, bolj ali manj običajni predmeti.

Večine izgubljenih predmetov lastniki ne dobijo

Največ  predmetov se izgubi v času dopustov, in sicer v trgovskih centrih  in  na  letališču,  zanimivo  pa je, da mnogi kljub vsemu vedno ne najdejo  lastnika.  "Pri  vrednejših  predmetih  se  to  sicer ne zgodi prav pogosto, če pa že se, kar velja tudi za ostale najdene predmete, predmet po enem  letu  lahko  konča  na javni dražbi, kjer se v skladu s Pravilnikom o postopku z najdenimi stvarmi proda najboljšemu kupcu," pojasnjnuje Kos.

Najden  predmet lahko obdrži tudi najditelj. Mora pa ta »prenos lastništva« potekati  v  skladu  s predpisi, kar pomeni, da mora biti najden predmet na policiji  najprej  uradno  evidentiran  kot  najden  predmet,  potem  javno objavljen, šele po enem letu pa najditelj lahko postane tudi lastnik, če se v postopku že prej tako odloči.

Previdno!

"V  našem interesu je, da predmeti najdejo svoje lastnike, čeprav bi bilo še bolje,  da  se sploh nebi izgubili. Zato predvsem previdno. Predmete imejte pri  sebi, ne puščajte jih brez nadzora in odnesite jih s sabo. Navsezadnje gre za vaše predmete in vašo skrb zanje," svetuje Kos.

Podatki  o  najdenih  predmetih  so objavljeni na tej spletni  strani policije. Če svoj pogrešani predmet na tem seznamu ne boste našli, ga med najdenimi predmeti na policiji ni.

Komentarjev 3
  • alibaba 15:29 02.julij 2015.

    Ta Rusinja ga je verjetno namerno"zgubila"zaradi zavarovanja.In ta pošten najditelj,ki ji je vrnil ,jo je fino zajebal.

  • dragec 15:25 02.julij 2015.

    daj mu ti...

  • h3o 10:07 02.julij 2015.

    temu človeku dajte medaljo!!!