Gorenjska
8857 ogledov

Boštjana vnovič zaman iskali v jamah, tolmunih, soteski, ...

Iskanje pogrešanega, Boštjan Lavtar, Bled
1/5
Živa Ozmec, PGD Radovljica
V okolici Bleda je danes, 7. maja, potekala ponovljena večja iskalna akcija za pogrešanim Boštjanom Lavtarjem. Lavtar je pogrešan od 7. aprila lani. Kljub trudu in obsežnem iskanju ga tudi danes niso našli.

Kot so sporočili s PU Kranj, je danes kar okoli 80 ljudi natančno vnovič pregledovalo širše območje Homa, soteske Vintgar, obrobje med naselji  Podhom, Zasip in Gorje, pa tudi tolmune in jame na "Borštu".
Območje so razdelili na več sektorjev, organiziran je bil tudi štab, ki ga je vodila blejska civilna zaščita. Sodelovali so tudi radovljiški gorski reševalci, jamarska reševalna služba, potapljaška reševalna služba, vodniki reševalnih  psov,  gasilci  in policisti.

Boštjan Lavtar, leto rojstva 1975, iz Kranja, je močnejše postave, visok 175 centimetrov, okroglega obraza, svetle polti, krakih las mišje sive barve, številka noge 41, je med drugim navedeno v opisu pogrešanega.

Boštjan Lavtar, Bled, pogrešan | Avtor: PU Kranj Pogrešani Boštjan Lavtar z Bleda. PU Kranj

V opisu, ki so ga pred enim letom in enim mesecem poslali javnosti, je policija navedla, da so Lavtarja nazadnje videli živega okoli poldneva 7. aprila 2021, ko je pešačil na območju Podhoma. Oblečen je bil v modro trenirko, tanjšo temnejšo puhovko in rumene-črne Scott čevlje.

Zaenkrat  novih aktualnih podatkov o pogrešanem Boštjanu Lavtarju policija nima. Če pa ima kdo koristne informacije o njem, ga policisti pozivajo, da jih sporoči na telefonsko številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice