Gorenjska
1436 ogledov

Čarovniški vikend na Bledu

Bled
Prvič po štirih letih bo v Sloveniji ponovno Mednarodno srečanje čarodejev. Pretekla desetletja je tovrstne dogodke gostila štajerska prestolnica, tokrat pa so prevzeli organizacijo na Gorenjskem.

V soboto, 24. septembra 2022, Društvo čarobnih umetnikov, ki ima sedež na Bledu, organizira Mednarodno srečanje čarodejev. Seminarji, Dealer & Cardistry show, ogled Blejskega otoka ter vrhunski večerni Gala Magic Show so, poleg medsebojnega druženja in izmenjave izkušenj, razlogi za udeležbo šestdesetih čarobnih umetnikov na tem srečanju.

Najbolj čaroben večer v zgodovini Bleda, ki je namenjen širši javnosti, bo tako v soboto ob 19. uri. Na odru Festivalne dvorane bodo nastopili številni mednarodno priznani in uveljavljeni čarobni umetniki. Trenutno medijsko najbolj prepoznaven je v Sloveniji zagotovo Magic Aleksander, ki bo gledalce navdušil z nekaj neverjetnimi čarovnijami. Gost iz Srbije bo Igor Trifunov, osvajalec najvišjih priznanj v svetu čarobne umetnosti. Pred nekaj leti je na svetovnem kongresu v Riminiju osvojil četrto mesto med vso svetovno smetano.

Obiskovalce bo nasmejal tudi komični čarodej Gerhard Lattacher iz Avstrije s samostojnim nastopom ter v duetu Men in jeans. Barve slovenskega Društva čarobnih umetnikov bosta zastopala dva nastopajoča. Zlatko Brlić Brlini bo gledalce pustil odprtih ust s programom, ki je namenjen največjim svetovnim tekmovanjem. Magic Wladimir, nekoč tretji na svetu, pa bo z moderiranjem programa v več jezikih poskrbel, da bo tudi med menjavo nastopajočih na odru in njihovo pripravo v dvorani čarobno, tudi za tuje čarodeje in blejske goste iz tujine. Dogajanje pa bo popestrila še posebna gostja, superfinalistka oddaje Slovenija ima talent Tamia Šeme.

Gala Magic Show je, kot rečeno, za razliko od celodnevnega srečanja odprtega tipa. Nekaj vstopnic je še na voljo. Program bo primeren tako za odrasle kot tudi za malo večje otroke.

 | Avtor:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.