Gorenjska
79 ogledov

Gorenjski šoferji so bili ta vikend zgledni

Policijska kontrola prometa Boštjan Tacol
Gorenjski policisti so izvedli poostren nadzor tovornega prometa na gorenjski avtocest in nadzor nad psihofizičnem stanjem voznikov.

Policisti so v petek, 22. septembra 2023, med 7.30 in 13.30 uro na gorenjski avtocesti izvajali poostren nadzor nad vozniki tovornih in osebnih vozil. V nadzoru so sodelovali tudi usposobljeni strokovnjaki za tehtanje vozil. Pregledali so 24 voznikov. Vsem so odredili preizkus alkoholiziranosti in nihče ni bil pod vplivom alkohola. Stehtali so tudi osem tovornih vozil. Ugotovili so 19 prekrškov, od tega pet zaradi nepravilne uporabe mobilnega telefona med vožnjo, štirje o nepravilno naloženem tovoru in posamezne kršitve glede prekoračitve največje dovoljene mase vozila, varnostne razdalje, prekoračitve hitrosti in neupoštevanje prometne signalizacije. "Policisti bomo s tako obliko dela nadaljevali tudi v prihodnje. Poklicni vozniki naj bodo zgled vsem voznikom," so ob tem sporočili na Policijski upravi (PU) Kranj.

Gorenjski policisti so v soboto, 23. septembra 2023, med 17. in 1. uro naslednjega dne izvedli tudi poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov. Preizkus alkoholiziranosti so odredili 124 voznikom, od tega je bil en voznik pod vplivom alkohola do 0,52 mg/l. Policisti so na območju PU Kranj sicer v letošnjem letu odredili 23.214 preizkusov, od tega so policisti ob rednih kontrolah voznikom odredili 5.275 preizkusov. Pod vplivom alkohola je bilo manj voznikov, in sicer 635. "Želimo si, da bi bilo voznikov, ki bi v cestnem prometu vozili pod vplivom alkohola vedno manj. Zato bomo nadaljevali z različnimi oblikami policijskega dela," so dodali na PU Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.