Gorenjska
3172 ogledov

Gorski reševalci v treh akcijah, plaz spet odnesel alpinista

Snežni plaz arhiv Žurnal24 Fotografija je simbolična
Tudi današnji praznični dan ni minil brez nesreč. Okoli 14. ure je v Severni triglavski steni v Slovenski smeri, občina Kranjska Gora, snežni plaz odnesel enega alpinista okoli 70 metrov niže, kjer je obstal nepoškodovan, eden pa se je obdržal v steni, poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Alpinistoma so pomagali gorski reševalci GRS Mojstrana: najprej so ju ob sodelovanju posadke s helikopterjem Slovenske vojske in ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči izsledili, nato pa rešili iz stene in nepoškodovana prepeljali v dolino.

Že dopoldne dve nesreči smučarjev

Policijski helikopter in gorski reševalci so že dopoldne prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice dva smučarja, ki sta se poškodovala na območju občine Bohinj.
Okoli 9. ure je na Voglu v smučarskem parku najprej padel smučar in si poškodoval hrbet ter prsni koš. Na kraju nesreče so ga oskrbeli reševalci na smučišču, gorski reševalci GRS Bohinj in Jesenice ter ga v sodelovanju s policijsko helikoptersko enoto prepeljali v bolnišnico.
Manj kot uro pozneje si je poškodoval nogo turni smučar na pobočju pod Srenjskim prevalom v naselju Srednja vas. Gorski reševalci GRS Bohinj in Jesenice so ga s pomočjo posadke s helikopterjem Letalske policijske enote prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 18:00 10.april 2023.

    Tole meji že na norčevanje iz davkoplačevalskega denarja in vplačnikov le tega! Poslat v akcijo helikopterje iz Vietnamske vojne BELL UH-1 HUEY IROQUOIS, pa bil hitr red?

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 17:48 10.april 2023.

    Zdaj pa res ne vem več kaj naj še rečem! Helikopter je taxi za takoimenovane planince. Naj si planinska zveza kupi zase in naj leta od hriba do hriba.