Gorenjska
1562 ogledov

Kar dvakrat so ga zalotili pešačiti po avtocesti

gorenjska avtocesta Boštjan Tacol Fotografija je iz arhiva. Včeraj, 9. aprila 2022, niti približno ni bilo tako sončno ...
Gorenjski prometni policisti so včeraj, v soboto, 9. aprila, kar dvakrat obravnavali moškega, ki je hodil po gorenjski avtocesti. Prvič ob 9. uri zjutraj na Kranj zahodu, drugič pa ob 14.15 na avtocesti pri Brezjah.

Kot so danes navedli v poročilu s Policijske uprave Kranj, so vztrajnega pohodnika, slovenskega državljana, odstranili z avtoceste in proti njemu uvedli prekrškovni  postopek. Hoja in zadrževanje na avtocesti sta prepovedana, opozarjajo policisti.

V zadnjih dveh dneh so sicer gorenjski policisti obravnavali 16 prometnih nesreč, od teh dve s telesnimi poškodbami.

V Kranju je voznik v petek dopoldne trčil v kolesarko, ki je na kolesu na prehodu prečkala cesto. Za nesrečo obravnavajo oba. Policija ob tej nesreči opozarja, da se kolesar ne sme voziti čez prehod za pešce, ampak mora ob prečkanju kolo potiskati ob sebi! Voznik pa mora tudi upoštevati pravila pri vožnji na križišču.
Včeraj, v soboto, tudi v Kranju, pa je voznik trčil v peško, ki je nenadoma stopila na cesto, in ji prevozil stopalo. Za nesrečo je odgovorna peška.
Brez poškodb in le z materialno škodo pa se je končala nesreča na območju Tržiča. Voznik, bil je pod vplivom alkohola (0,54  mg/l), je trčil v drog.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.