Gorenjska
16569 ogledov

Lastnika apartmajev blokirata vitalni prometni projekt na Gorenjskem

Blejska obvoznica, Bled Ministrstvo za infrastrukturo
Pri drugi fazi obvoznice mimo Bleda, ki bi mesto rešila dolgih zastojev in bi omogočila hitrejšo povezavo z Bohinjem, se zapleta, ker dva lastnika apartmajev skrbi njuna turistična sezona.

Južna obvoznica je za Bled izjemnega pomena, saj naj bi končno speljala glavnino prometa mimo Bleda in omogočila nadaljnji kakovostni razvoj kraja tako za domačine kot za njegove obiskovalce. 

Medtem ko prva faza obvoznice z novim krožiščem na Betinovem klancu dobro napreduje in se bo še letos zaključila, pa se očitno še ne bo začela gradnja druge faze. Direkcija za infrastrukturo namreč še nima gradbenega dovoljenja. Zatika se pri dogovoru z dvema lastnikoma nepremičnin ob trasi druge faze, ki v času gradnje ne bosta mogla oddajati apartmajev turistom.

Ko bodo zadeve dogovorjene in dokumentacija zbrana, bo lahko stekel izbor za izvajalca druge faze. Potem bo sledila še najzahtevnejša, tretja faza.

V povprečju cesto Lesce - Bled na višku sezone prevozi več kot 20 tisoč vozil dnevno, mnogo jih pot nadaljuje naprej v Bohinj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Marofar 12:11 16.januar 2024.

    Kolona se začne na AC ta obvoznica je popolnoma brez pomena in ne upraviči stroškov. Rešitev bi mora biti trasa direktno iz AC. To je isto kot bi na koncu 10mm cevi vgradil 300mm ventil.

  • rd2dmk2 10:48 14.januar 2024.

    in za povrh, si je kdo ogledal skico krožišča v članku ? no veste kje bo to stalo ? vam jest povem STALO bo vse kot v pesmi -od domžal do trojan vse stoji. tako bo pa tule v tem ...prikaži več krožišu na vrhu betinskega klanca vse stalo, ko bo kolona iz lesc se nabrala. pa me zanima kdo bo imel prednost al plavalec iz bohinja al gobar iz pokljuke ? hvala bogu da je folk iz žabarije tolk blesav da ne ve kje je bližnica.

  • rd2dmk2 21:35 13.januar 2024.

    in kot drugo tisti tipi z apartmaji, naj dajo lepo mir in nehajo težit. prej ko bo cesta narejena prej bo še bolj služil. saj bo z obvoznice se videl njihov napis zimmer frei. don pa gosti že zapravijo svoj ...prikaži večj dopust predno se prebijejo skozi labirint blejskih prepovodi po stranskih ulicah. no ja saj turisti tako al tako ne spoštujejo nobene prometne ureditve, ampak s svojim ravnanjem pa delajo štalo, zato pa je treba delat zanje JRC in SRC in VRC in ZRC namest da bi jih pošteno oglobili.