Gorenjska
3064 ogledov

Medvode: izbirajo ime za novo brv

Brv Medvode, most, Občina Medvode Sotočje reke Sore (levo) in Save v Medvodah, novo brv so spektakularno namestili 2. februarja 2023.
Občina Medvode je razpisala javni natečaj za izbor imena nove brvi za kolesarje in pešce, ki so jo na začetku februarja letos spektakularno postavili čez reko Savo.

V Medvodah so številni mostovi in zaradi boljše orientacije v prostoru so se na Občini Medvode odločili, da bi imela nova brv med knjižnico in občinsko stavbo, ki je dolga 116,5 metra z razponom 86,6 metra, svoje ime.

"Občina Medvode si želi, da objekt poimenujemo s kreativnim imenom, ki bo služil prepoznavnosti brvi in promociji trajnostne mobilnosti. Ime mora biti razumljivo, zapisano v slovenskem jeziku in primerno za vsakdanjo rabo. Ime brvi bo označeno na obeh vstopih na brv," so sporočili iz Občine Medvode.

Predlagatelji lahko oddajo svoje predloge do vključno 2. junija 2023 preko predpisanega obrazca (objavljen je na spletni strani www.medvode.si ali pa ga prejmete v sprejemni pisarni Občine Medvode), oddate pa ga lahko fizično v sprejemni pisarni Občine Medvode, priporočeno po pošti na naslov Občina Medvode, Cesta komandanta Staneta 12, 1215 Medvode ali pa prek e-pošte skenirano oziroma elektronsko podpisano na naslov obcina@medvode.si.

Vse prejete predloge na prijavnem obrazcu, na katerem mora predlagatelj obvezno napisati poleg imena tudi obrazložitev imena brvi, bo pregledala in ocenila tričlanska ocenjevalna komisija, ki jo je imenoval župan Občine Medvode. Na natečaju lahko sodelujejo posamezniki, neformalne skupine ali organizacije z več predlogi, ne smejo pa sodelovati zaposleni v občinski upravi Občine Medvode in člani strokovne komisije.

Brv čez reko Savo, Medvode | Avtor: M. Ha. Premik brvi na reki Savi je jemal dih, posneto blizu sotočja Sore in Save v Medvodah, 2. februarja 2023. M. Ha.

V kolikor bo več predlagateljev poslalo enak predlog imena, bo komisija kot predlagatelja upoštevala tistega, ki bo predlog podal prej. V kolikor nobeno od imen ne bo primerno, si komisija pridržuje pravico, da javni natečaj zaključi brez izbora imena.

Do največ pet najbolje ocenjenih predlogov imen bo (brez informacije o predlagatelju) javno objavljenih na spletni strani Občine Medvode in Facebook strani Občina Medvode, kjer bo potekalo glasovanje za izbor najboljšega predloga. Izbran bo predlog, ki bo prejel največ glasov.

Občina Medvode bo avtorju izbranega imena podelila simbolično nagrado: kolesarsko majico in bidon.

Avtor izbranega imena neodplačno prenaša vse materialne, avtorske in druge pravice na organizatorja javnega natečaja.

Ime brvi bo javnosti predstavljeno ob slovesnem odprtju, ki bo predvidoma 5. julija 2023, na predvečer praznika Občine Medvode. Do takrat pa mora brv pridobiti še uporabno dovoljenje.

Nagrajenec bo o izboru imena in nagradi obveščen po elektronski pošti (oziroma po pošti) le, če bo posredoval svoje kontaktne podatke.

Brv je del projekta

Brv za kolesarje in pešce čez reko Savo je del projekta Kolesarska pot Medvode–Pirniče–Vikrče. Dvosmerna kolesarska pot v dolžini 6,2 kilometra se začne v Vikrčah, na meji z Mestno občino Ljubljana, preko obstoječe brvi za pešce in kolesarje, ki povezuje Medno in Vikrče. Pot se približa vasi Spodnje Pirniče, poteka mimo toplega vrelca Straža in se nadaljuje ali desno proti naselju Zgornje Pirniče ali naravnost proti naselju Verje. Kolesarska pot se nato spusti na spodnjo teraso ob reki Savi in jo prečka preko brvi čez Savo do središča Medvod.

Namen projekta je, kot pojasnjujejo iz Občine Medvode, ureditev varne in urejene kolesarske povezave med zalednimi naselji Medvode, Verje, Zgornje Pirniče, Spodnje Pirniče in Vikrče z mestnim središčem Medvode, kjer so knjižnica, občinska stavba s krajevnim uradom, tržnica, trgovine, banka, pošta, kulturni dom, železniška postaja in postaje javnega mestnega in primestnega potniškega prometa.

Dvosmerna pot bo dovoljevala dostop tudi kmetijski mehanizaciji zaradi obdelave zemljišč, saj je del poti načrtovan med polji. Krajši del poti – 450 metrov – pa bo kolesar voden po obstoječih prometnicah skupaj z motornim prometom.

dezurni@styria-media.si

Brv čez reko Savo, Medvode MEDVODE Gorenjska Spektakularen premik brvi čez Savo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.