Gorenjska
6511 ogledov

Medvoški lok že povezuje

Medvoški lok, brv čez reko Savo, Medvode
1/4
M. Ha. Brv čez Savo v Medvodah je prava lepotica, projektiral jo je dr. Jaka Zevnik iz Elea iC.
Šestega julija, ob rojstnem dnevu Jakoba Aljaža, v Medvodah praznujejo občinski praznik. Na predvečer so nocoj na slavnostni seji občinskega sveta najprej podelili priznanja zaslužnim občankam in občanom, nato so uradno odprli novo brv za kolesarje in pešce čez reko Savo.

Letos so si priznanja zaslužili 16-letni dijak ljubljanskega Konservatorija za glasbo in balet Andraž Babšek (priznanje Mladi up Medvod), vezilja, izjemna poznavalka oblačilne dediščine Sonja Porenta (medalja Občine Medvode), ustanoviteljica Zavoda CCC, njegova gonilna in ustvarjalna sila Zvonka T. Simčič (medalja Občine Medvode), filmska ustvarjalka Urška Djukić (plaketa Jakoba Aljaža), predsednica Turistične zveze Medvode Vanja Ločniškar (plaketa Jakoba Aljaža), dolgoletni predsednik Društva upokojencev Smlednik in član številnih drugih društev Ivan Špenko (plaketa Jakoba Aljaža) in glasbena skupina Metalsteel (plaketa Jakoba Aljaža).

Včeraj izdali uporabno dovoljenje

Po slovesnosti na prireditvenem prostoru v središču Medvod je sledilo odprtje nove brvi čez Savo in kolesarske povezave, ki se vije po robu pirniškega polja vse do medanske brvi in do sosednje Mestne občine Ljubljana. Najprej so na osvetljeni brvi nastopili Godba Medvode, plesalki Duo Kamikazete, violinistka Anja Bukovec, tolkalec Inti Pucihar in Sherzer Brigade. Po Savi pa so se spustili kajakaši z zastavami.

Medvoški lok, brv čez reko Savo, Medvode | Avtor: M. Ha. M. Ha.

Župan Nejc Smole se je poimensko zahvalil številnim, ki so zaslužni za brv, kot zadnjo je omenil Upravno enoto Ljubljana, ki je včeraj popoldne izdala uporabno dovoljenje. Brv se bo, kot so izglasovali občani, imenovala Medvoški lok, je tik pred rezanjem traku in prvim sprehodom čez brv razglasil župan.

Brv čez reko Savo, Medvode | Avtor: M. Ha. M. Ha.

Nova brv in gradnja 6,2-kilometrske asfaltirane dvosmerne kolesarske poti Medvode–Pirniče–Vikrče sta stali 2,3 milijona evrov, od teh bosta dobrega 1,3 miljona evrov prispevali Evropska unija in Republika Slovenija.  

V soboto, 8. julija, bodo ob največji naložbi zadnjega leta v Medvodah organizirali še celodnevno dogajanje: vsak, ki bodo prekolesaril celotno traso nove kolesarske poti, ki so jo vključili v kolesarsko pot Od brvi do brvi, bo prejel spominski bidon (izhodiščna in ciljna točka je Tržnica Medvode).

Dopoldne bo tradicionalni Pohod od Jakoba do Jakoba (pohod poteka izpred treh cerkva, ki so posvečene sv. Jakobu, in se konča ob rojstni hiši Jakoba Aljaža v Zavrhu), na medvoški tržnici bo od 15. ure naprej kulinarični festival Karavana okusov, ob 21. uri se bo začel koncert Nine Pušlar, ki ga Občina Medvode poklanja občankam in občanom. 

dezurni@styria-media.si

Brv čez reko Savo, Medvode MEDVODE Gorenjska Spektakularen premik brvi čez Savo Brv čez reko Savo, Medvode MEDVODE Gorenjska Glasovanje za ime brvi
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.