Gorenjska
11283 ogledov

Na novem razpisu za direktorja objavili plačo

BSC Kranj BSC Kranj Sedež regionalne razvojne agencije BSC Kranj na Cesti Staneta Žagarja v Kranju.
Regionalna razvojna agencija Gorenjske, Družba BSC, poslovno podporni center iz Kranja, ima ponovljen razpis za direktorja. Prijave zbirajo do vključno četrtka, 6. aprila, do 13. ure.

Mag. Primož Terplan, namestnik predsednika nadzornega sveta v BSC Kranj in predstavnik Mestne občine Kranj v nadzornem svetu, ki imenuje direktorja oziroma direktorico, nam je pojasnil, da se je na razpis, ki se je iztekel 20. februarja, prijavilo pet kandidatov, med njimi tudi sedanji direktor Rok Šimenc, ki vodi BSC Kranj od julija 2015 naprej.

Povedal je, da so bili nadzorniki negativno presenečeni nad tako slabim odzivom: od petih prijav je bila ena nepopolna, dva kandidata sploh nista imela izkušenj s pridobivanjem evropskih sredstev ...  "Gre za ugledno funkcijo, a tudi zelo zahtevno delo, zlasti pri pripravah za pridobivanje evropskih sredstev," je dejal Terplan in poudaril, da želijo "nadzorniki dobiti čim večji nabor kadrov. Nikakor pa ne gre za to, da sedanjemu direktorju ne bi zaupali. To ni nezaupnica."

Edina razlika, ki smo jo opazili pri tokratnem novem razpisu, je, da je navedena tudi plača. To je skladno z novo evropsko direktivo pri razpisu delovnega mesta predvideva objavo začetne višine plačila. Bodoči direktor oziroma direktorica BSC Kranj si lahko obeta okvirno bruto plačo v rangu 4500 do 5000 evrov mesečno, kar je po dosegljivih podatkih celo več, kot je županova plača.

OBISK VLADE Gorenjska Gorenjska si želi pravičnejšo delitev evropskih sredstev BSC Kranj KRANJ Gorenjska Razpis za direktorja gorenjske razvojne agencije Luka Mesec Slovenija Namesto da bi sami poskrbeli za delavce, bomo raje capljali za EU

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.