Gorenjska
2498 ogledov

Ne hodite na Zelenico

Osebe na plazu, zaprta pot, Zelenica PU Kranj
V gorah je v teh dneh zelo nevarno, snega je veliko, povečini je pomrznjen. Visoka je nevarnost snežnih plazov. Kljub opozorilom, naj pohodniki in turni smučarji ne hodijo na Zelenico nad Ljubeljem v občini Tržič, kjer je tudi zaprta servisna cesta, tega nekateri ne upoštevajo.

Na Zelenici se je včeraj, 31. decembra, na območju Spodnjega plota sprožil snežni plaz.

To si je mogoče ogledati tudi na facebook strani Službe za varstvo pred snežnimi plazovi Zelenica -Tržič. In še, kako nekaterim ni mar za opozorila. https://fb.watch/2KFfyxkSbw

Nesreča na zaledeneli poti ob Pišnici

Pazljiv pa je treba biti tudi v dolinah, saj so marsikje zaledenele poti. Danes, 1. januarja, je malo čez 14. uro na zaledeneli sprehajalni poti ob reki Pišnica v Kranjski Gori padla oseba, poročajo na strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Zaradi padca in udarca v ledveni del hrbtenice je obležala in ni mogla nadaljevati poti. Reševalci GRS Kranjska gora so jo imobilizirali in po zaledeneli poti prenesli do mesta, kjer so jo lahko prevzeli reševalci Nujne medicinske pomoči Jesenice.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.