Gorenjska
31010 ogledov

Mrtvo pijan: Nesreča v krožišču, policisti osupnili nad videnim

prometna nesreča PU Kranj
Policisti so povzročitelju odredili strokovni pregled, nato pa morali poseči še po drugih ukrepih.

V soboto okoli 19. ure se je na Seliški cesti na Bledu zgodila prometna nesreča. 38-letni voznik je zaradi neprilagojene hitrosti z avtomobilom trčil v avtomobil voznika pred njim, ki se je vključeval v krožišče.

alkotest | Avtor: PU Kranj PU Kranj
Izkazalo se je, da je 38-letni voznik vozil pod vplivom alkohola. Napihal je kar 1,14 mg/l, kar je 2,4 promila. Policisti so za voznika odredili strokovni pregled in nato še pridržanje. Ker se je voznik do policistov vedel nedostojno, zanj vodijo prekrškovni postopek.

Za povzročitev prometne nesreče pod vplivom alkohola policisti zanj vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.   

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • Avatar Leon
    Leon 15:26 24.december 2023.

    Krožišča bi morala policija večkrat nadzirati potem bi šele videli kaj se dogaja . Naj postavijo kamere .

  • Avatar Zoran
    StarMačk 22:24 18.december 2023.

    Naj debilni politikantski predlagatelji Zakona o ničelni toleranci alkohola za voznike v cestnem prometu jasno in glasno povedo kako bo 0,0 za volanom vplivalo na tovrstne neodgovorne voznike!? A bodo potem takšni tiči enostavno izginili iz naših cest ali pa ...prikaži več se bo le država mastila na račun voznikov, ki se bodo mogoče spozabili in pojedli "par Casali bonbonov ali pa zjutraj na tešče vzeli žlico sirupa proti kašlju", mrtvo pijani modeli pa bodo še naprej harali po naših cestah!???

  • dare326 20:16 18.december 2023.

    Vse pijance bi morali strpati v arest, kot v Ameriki. Če si pijan na cesti, peš ali v vozilu, arest.