Gorenjska
115 ogledov

Novi stari zastopnik pacientovih pravic na območju Gorenjske

Avgust Rebič Tina Dokl
Vlada je Avgusta Rebiča za dobo petih let imenovala za zastopnika pacientovih pravic za območje območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Kranj. Nov mandat bo nastopil 12. julija, zaključil pa ga bo 11. julija 2026 z možnostjo ponovnega imenovanja, so v sporočilu po seji vlade zapisali z ministrstva za zdravje.

Ministrstvo za zdravje je Avgusta Rebiča izbralo na podlagi javnega razpisa. Predlagali so ga v Društvu bolnikov z osteoporozo Kranj. Rebiča je vlada za zastopnika prvič imenovala že leta 2016. Kot so še sporočili z vlade, ima Rebič vse potrebne socialne in komunikacijske sposobnosti ter uživa strokovni ugled.

Zastopnike pacientovih pravic vlada imenuje za uresničevanje zakona o pacientovih pravicah, ki določa, da zastopniki svetujejo, pomagajo ali zastopajo paciente pri uresničevanju pravic po tem zakonu. Zastopnik se imenuje za vsako območje, ki ga pokriva NIJZ z območnimi enotami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.