Gorenjska
1223 ogledov

Pijan povozil stožce na avtocesti

PU Kranj, gorenjska avtocesta, signalizacija PU Kranj
Od včeraj, 11. aprila, od 8. ure naprej je na gorenjski avtocesti na odseku Lipce–Podtabor zaradi preplastitve vozišča nameščena delovna zapora. Štiri ure pozneje je že prišlo do nesreče.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, so kranjski prometniki včeraj okoli poldneva obravnavali 59-letnega voznika avtomobila, ki je na odseku delovne zapore Lipce–Podtabor povozil več stožcev in jih poškodoval. Poškodoval pa je tudi avtomobil do te mere, da so ga morali odpeljati z avto vleko.

V postopku se je izkazalo, da je voznik vozil pod vplivom alkohola (0,91 mg/l ali 1.9 promila). Policisti tako zdaj zoper njega vodijo prekrškovni postopek, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa ga bodo z obdolžilnim predlogom predlagali tudi okrajnemu sodišču.

zapora, gorenjska avtocesta, gradbena dela | Avtor: PU Kranj PU Kranj

Gorenjski policisti vsem udeležencem v prometu svetujejo, "naj dosledno spremljajo in upoštevajo postavljeno prometno signalizacijo, ki se bo sproti spreminjala glede na potek del in zapor. Od doma naj se odpravijo pravočasno. Pričakuje se zgostitev prometa z možnostjo zastojev tako ob jutranjih in popoldanskih konicah kot tudi ob koncih tedna. Med vozili zagotovite primerno varnostno razdaljo, hitrost prilagodite razmeram na cesti. Strpnost in previdnost ne bosta odveč".

Poškodoval se je pri delu v gozdu

V pregledu dogodkov, ki so se v zadnjih 24 urah zgodili na Gorenjskem, so s PU Kranj izpostavili še nesrečo v gozdu. In sicer se je včeraj na območju Bleda okoli 11. ure med vleko hlodov s traktorsko vitlo lažje poškodoval 63-letni moški. S kraja so ga v zdravstveno ustanovo prepeljali z reševalnim vozilom. Blejski policisti so opravili ogled dogodka in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.