Gorenjska
854 ogledov

Pijani vozniki, motorist in kolesar

alkotest, policija PU Kranj Alkotest, fotografija je simbolična.
Kljub številnim opozorilom in trudu policije in drugih institucij, naj vozniki ne vozijo, če so uživali alkoholne pijače, se na Gorenjskem dogaja prav to ... Vinjeni vozniki so ta konec tedna povzročili številne prometne nesreče, zaskrbljeni ugotavljajo s Policijske uprave Kranj in hkrati napovedujejo, da bodo tudi v prihodnje vsakodnevno preverjali psihofizično stanje voznikov vozila.

V dogodkih, ki so se zgodili v minulih 24 urah na Gorenjskem, policisti med drugim izpostavljajo prometne nesreče na območju Bohinja, Tržiča, Kranja in Jesenic.

Zadnja nesreča je bila sinoči okoli 20. ure v občini Bohinj: 55-letni voznik je izsilil prednost v križišču na cesti od Ribčevega Laza proti Polju in z avtomobilom trčil v motorista. Vozil je pod vplivom alkohola (0,81 mg/l). Policisti zanj za prometno nesrečo vodijo prekrškovni postopek, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa bo moral še na okrajno sodišče.

Identičen postopek vodijo policisti proti 59-letnemu vozniku, ki je včeraj malo po 18. uri na cesti od Kranja proti Medvodam zaradi nepravilne strani vožnje z avtomobilom zapeljal na višinski sredinski otok, ki ločuje smerni vozišči, in se prevrnil na streho. Vozil je pod vplivom alkohola (0,82 mg/l). Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje, nato so ga z reševalnim vozilom prepeljali v zdravstveno ustanovo.

Prekrškovne postopke vodijo policisti še proti trem, ki so včeraj na Gorenjskem povzročili nesreče. Prvi je 59-letni kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti na kolesarski stezi na Hrušici okoli 16. ure padel in se poškodoval. Prvo pomoč so mu nudili že na kraju, z reševalnim vozilom so ga prepeljali v zdravstveno ustavnovo. Tudi on je bil pod vplivom alkohola (0,60 mg/l).

Drugi je 32-letni tuji motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti okoli 10. ure padel v predoru Ljubelj. Vozil je pod vplivom alkohola (0,32 mg/l).

Škofjeloški policisti so bili včeraj okoli 14.35 obveščeni o prometni nesreči na cesti Trebija-Žiri. 61-letna voznica je z avtomobilom v križišču izsilila prednost vozniku motorja in vanj trčila. Poškodovanemu motoristu so najprej nudili prvo pomoč prvi posredovalci, zdravstveno osebje pa ga je z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Sopotnica na motorju ni bila telesno poškodovana, so navedli s PU Kranj.

Trčil v objekt

Radovljiški policisti so bili v nedeljo navsezgodaj, malo čez 5. uro zjutraj, obveščeni o prometni nesreči v Lescah: 29-letni voznik je zaradi neprilagojene hitrosti v krožišču z avtomobilom zapeljal izven vozišča in trčil ob objekt. Vozil je pod vplivom alkohola (0,58 mg/l). Odredili so mu strokovni pregled. Na kraju so bili tudi gasilci in zdravstveno osebje. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v zdravstveno ustanovo na pregled. Policisti so opravili ogled, postopek pa vodijo v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 11:48 22.maj 2023.

    Preventivne akcije rešijo marsikatero življenje ...vendar ne napovedane .