Gorenjska
3446 ogledov

Pod Sv. Petrom pristal na 20 metrov visokem drevesu

jadralni padalec, reševanje, vrvna tehnika Arhiv GRS Radovljica Reševalci GRS Radovljica v akciji.
Danes, v nedeljo, 26. marca, so imeli delovno popoldne reševalci GRS Radovljica, že navsezgodaj zjutraj pa so kranjski policisti posredovali zaradi nasilja v družini.

Kot navaja Uprava RS za zaščito in reševanje, je jadralni padalec okoli 13. ure pristal pod vrhom Svetega Petra nad Begunjami v naselju Poljče na 20 metrov visokem drevesu.

jadralni padalec, reševanje, vrvna tehnika, GRS Radovljica | Avtor: GRS Radovljica GRS Radovljica

Gorski reševalci GRS Radovljica so nepoškodovanega jadralnega padalca z vrvno tehniko rešili z drevesa.

S Policijske uprave Kranj so pozneje v zvezi s prisilnim pristankom sporočili, da je 48-letnik poletel z vzletišča Sveti Peter. Med letenjem mu je sunek vetra zaprl padalo, začel je izgubljati višino in je pristal v krošnjah dreves. Policisti, ki so na kraju zbrali obvestila, so potrdili, da so nepoškodovanega jadralnega padalca z drevesa spravili gorski reševalci. O dogodku pa bodo, so navedli s PU Kranj, obvestili preiskovalca nesreč.

Nasilje, nasilje

Kranjski policisti so danes zjutraj okoli 5.20 obravnavali nasilje v družini. 23-letnemu moškemu so izrekli prepoved približevanja do očeta. O mladeničevih dejanjih policisti zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. O vseh ugotovitvah bodo policisti obveščali pristojno državno tožilstvo.

Nekaj ur prej, v soboto okoli 21.30, so jeseniški polisti obravnavali nasilje med partnerjema. 50-letni moški je bil nasilen do svoje partnerice. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Zaradi kršenja javnega reda in miru so radovljiški policisti posredovali v petek zvečer, ker se je 63-letnik na javnem kraju nedostojno vedel do drugega moškega, kar tri intervencije pa so imeli kranjski policisti. Najprej v soboto ob 2.40 zaradi preglasne glasbe v zasebnem prostoru. Zoper kršiteljico že vodijo postopek, prav tako pa vodijo postopek tudi proti 33-letniku, ki je v soboto okoli 23. ure v gostinskem lokalu z roko udaril drugega moškega, in še zoper 28-letnika in 39-letnika, ki sta se stepla danes, v nedeljo, malo pred 1. uro stepla v gostinskem lokalu.  

Izginila hlodovina

S Policijske uprave Kranj so danes v pregledu dogodkov med drugim poročali o tatvini osem kubičnih metrov hlodovine na območju Radovljice. Hlodovina v vrednosti približno tisoč evrov je izginila v noči s petka na soboto Policisti zbirajo obvestila o storilcu, vodijo predkazenski postopek in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Vozili pod vplivom alkohola

V minulih 48 urah so gorenjski policisti obravnavali več nesreč, v eni, na območju Kranja, sta v soboto malo pred 14. uro lažje poškodovali dve potnici. Kot navajajo s PU Kranj, je 33-letnik z avtomobilom zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v avtomobil voznika pred seboj in s kraja nesreče odpeljal. V avtomobilu, v katerega je trčil, sta bili lažje poškodovani potnici. Povzročitelja so izsledili, policisti pa so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola (0,27 mg/l) in brez veljavnega vozniškega  dovoljenja, za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli in odredili strokovni pregled na alkohol. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in zoper povzročitelja nesreče  vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Danes nekaj pred 1. uro zjutraj so kranjski policisti obravnavali še 46-letnega voznika, ki je vozil tovorno vozilo iz Naklega proti Dupljam. Zaradi neprilagojene hitrosti je zapeljal na nasprotni pas, trčil v varnostno ograjo in se prevrnil na bok. Voznik je vozil pod vplivom alkohola (0,50 mg/l). Nadaljnjo vožnjo so mu prepovedali, začasno odvzeli vozniško dovoljenje za 24 ur in zanj vodijo prekrškovni postopek za oba prekrška.

Prometni policisti so imeli v petek okoli 10.45 na gorenjski avtocesti v postopku še prehitro tujo voznico, ki pa je, kot so ugotovili, tudi preveč spila (0,54 mg/l). Prepovedali so ji nadaljnjo vožnjo in ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje za 24 ur. Na kraju so ji za oba prekrška izdali globo.

 

 

Komentarjev 1
  • Boschtjan Zupanchich 05:40 28.marec 2023.

    Tudi jaz sem z padalom pristal na 15 metrov visokem drevesu po ponesrečenem štartu , tako, da so me reševali iznad prepada, pa na srečo nisem bil v medijih.