Gorenjska
1114 ogledov

Policisti ustavili voznika, na koncu so ga morali pridržati

lisice pripor aretacija Simbolična fotografija
Na območju Šmarjetne gore je 45-letni voznik povzročil dve nesreči, na območju Škofje Loke pa so policisti morali zoper voznika uporabiti prisilna sredstva.

Na območju Šmarjetne gore se je v četrtek okoli 23.30 zgodila prometna nesreča. 45-letni voznik je zaradi neprilagojene hitrosti z avtomobilom zapeljal s ceste in obstal v cestnem jarku. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola. Napihal je 0,67 mg/l. 

Med postopkom so policisti ugotovili, da je 45-letnik okoli 22. ure povzročil prometno nesrečo s pobegom. Na Šempetrski ulici je z avtomobilom trčil v drog javne razsvetljave in ograjo ter s kraja odpeljal. 

Policisti zoper voznika vodijo prekrškovni postopek za obe prometni nesreči. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo policisti podali obdolžilni predlog pristojnemu okrajnemu sodišču. 

41-letnega voznika morali pridržati

Nekaj čez polnoč so škofjeloški policisti obravnavali 41-letnega voznika, ki je odkolnil preizkus alkoholiziranosti. Prav tako je odklonil strokovni pregled na prepovedano drogo. 

Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Odredili so mu pridržanje do 12 ur. Voznik se je med postopkom nedostojno vedel do policistov in ni upošteval zakonitih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva. 

Policisti zoper voznika vodijo prekrškovni postopek. Na pristojno okrajno sodišče bodo podali obdolžilni predlog zaradi odklonitve preizkusa alkoholiziranosti in strokovnega pregleda na prepovedano drogo.   

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.