Gorenjska
526 ogledov

Pred predorom Karavanke deset kilometrov dolg zastoj

Cestninska postaja Hrušica Dars nadzorna kamera
Zastoji na gorenjski avtocesti.

Na gorenjski avtocesti proti Karavankam je že od popoldneva gost promet z zastoji, enako na vzporednih cestah Radovljica, Lesce, Jesenice. Trenutno je kolona dolga 10 kilometrov, a se stanje spreminja.

Policisti PU Kranj opozarjajo, da pred izvozom Lesce nastaja kolona vozil na izvoznem pasu, ki sega na vozni pas avtoceste, zato obstaja možnost naleta.

Na priključkih Radovljica, Lipce in Lesce iz smeri Ljubljane, možen izvoz samo za lokalni promet.

"Vse policijske patrulje so na terenu in se maksimalno trudijo zagotavljati prometno varnost. Pomoč jim nudijo tudi redarji in cestninski nadzorniki. Dotok prometa je še vedno zelo povečan. Vsem voznikom svetujemo, da hitrost prilagodijo razmeram na cesti, pazijo na varnostno razdaljo in reševalni pas. V koloni naj ne zapuščajo vozil," še svetujejo na PU Kranj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • rd2dmk2 21:31 18.avgust 2023.

    v članku piše nekako takole : na izvozih lipce, lesce radovljica možen izhod samo za lokalni promet. in potem na glavni cesti skozi jesenice kolona kot na AC.. a nisem vedel da vsi na Jesenicah in zgornjesavski dolini imajo nemške, ...prikaži več avstrijske, nizozemske in podobne registarcije na svojih avtih... al pa mogoče naši policjototi ne ločijo KR od M( za munchen). p.s. okoli jeseniškega špara vse okoli znaki za prepoved vožnje vozil, razen za lokalno, pa vedno polno tujcev , celo z avtodomi tam.

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 20:59 18.avgust 2023.

    Glede na situacijo, zgleda, da so policaji v pisarnah in igrajo pasianso??

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 19:44 18.avgust 2023.

    Briga me za zastoje tam. Naj tujci čakajo itak nimamo od teh turistov ki hodijo na hrvaško nič. Mi jim.pa gradimo drugo cev. Butli.