Gorenjska
2192 ogledov

Pri sečnji dreves poškodovali daljnovod

Daljnovod, električna dobava M. Ha. Fotografija je simbolična.
Na območju Preddvora so včeraj, 7. julija, med sečnjo dreves poškodovali daljnovod, zato so bila gospodinjstva krajši čas brez električne energije. Kot so danes sporočili s PU Kranj, je šlo "za nenamerno poškodovanje", policisti pa še preverjajo okoliščine in vodijo postopek.

Iz Elektro Gorenjska so danes za Žurnal24 potrdili včerajšnji izpad električne dobave. Navedli so, da je ob 11.03 pri poseku drevja pri naselju Zgornja Bela na 20 kV daljnovod padlo drevo. Pri tem so se pretrgali električni vodniki in posledično je za kratek čas izpadla dobava električne energije 987 uporabnikom omrežja na napajalnem območju celotnega 20 kV odvoda Bela iz RTP Primskovo.

Po hitrem ukrepanju operaterja v distribucijskem centru vodenja je bila že v štirih minutah s pomočjo daljinskih stikalnih preklopov povrnjena dobava električne energije približno 800 odjemalcem, okvara pa se je omejila le na območju naselja Bašelj, kjer je do nadaljnjega ostalo brez dobave električne energije 200 uporabnikov omrežja. Na terenu so ekipe do 13.13 sanirale okvaro in vzpostavile normalno obratovalno stanje omrežja, so pojasnili iz Elektro Gorenjska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.