Gorenjska
42 ogledov

Prihodnost prometa v Škofji Loki: Skupaj za trajnostno in varno mobilnost

Jurij na Placu, Škofja Loka Arhiv Občine Škofja Loka
Občina Škofja Loka pripravlja novo prometno strategijo v občini za naslednjih sedem let.

Škofja Loka se zdaj sooča z izzivi sodobnega prometa in načrtovanjem prihodnosti mobilnosti. S sprejemom prve Celostne prometne strategije leta 2017 Občina Škofja Loka zdaj odpira novo poglavje in začenja oblikovanje ciljev za naslednjih sedem let. Ta prizadevanja so usmerjena v izboljšanje kakovosti življenja občanov, zmanjšanje motornega prometa in prispevanje k čistejšemu okolju. Oblikovanje strategije sofinancira Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo s sredstvi evropske kohezijske politike.

Za realizacijo ambicioznih ciljev je bila izbrana skupina strokovnjakov iz Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije, Inštituta za politike prostora in Ljubljanskega urbanističnega zavoda. Ta konzorcij bo s svojim znanjem pomagal zasnovati prometno strategijo, ki ne bo samo strokovno utemeljena, ampak bo tudi omogočila pridobitev potrebnih javnih sredstev za izvajanje ukrepov trajnostne mobilnosti.

V procesu oblikovanja nove strategije bo imela ključno vlogo tudi lokalna skupnost. Občanke in občani bodo vabljeni k aktivnemu sodelovanju preko delavnic, javnih razprav in anket. Prva takšna priložnost za izražanje mnenj in predlogov bo že spomladi, ko je načrtovana prva javna razprava. Vabilo k udeležbi bo objavljeno na spletni strani občine, saj je za uspešno oblikovanje strategije nujna čim širša udeležba skupnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.