Gorenjska
2902 ogledov

Rešili poškodovanega lovca

Sorica, lovska opazovalnica M. Ha. Sorica, lovska opazovalnica.
Danes dopoldne je na območju vasi Spodnja Sorica v občini Železniki potekala obsežna akcija, v kateri so iskali in tudi našli pogrešanega poškodovanega lovca, poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Kot navajajo, se je lovec poškodoval pri lovskih aktivnostih. Gasilci PGD Sorica, gorski reševalci GRS Škofja Loka in reševalci Nujne medicinske pomoči Škofja Loka so ga po daljšem iskanju našli in oskrbeli.

Poletel je tudi helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči Brnik in ga prepeljal v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Za več informacij smo zaprosili tudi na Policijsko upravo Kranj. Predstavnik za stike z javnostmi Roland Brajič je potrdil, da so policisti danes na območju Železnikov obravnavali telesne poškodbe pri moškem, ki so glede na zbrana obvestila nastale pri padcu na skalnatem območju. Moškemu je bila nudena prva pomoč. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo.
Tuje krivde policisti niso ugotovili.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.