Gorenjska
4033 ogledov

Še policisti se čudijo

Prehod za pešce, prvi šolski dan, policija PU Kranj Fotografija je simbolična.
V pregledu dogodkov, ki so se zgodili v zadnjih 24 urah na Gorenjskem, so danes s Policijske uprave Kranj med drugim izpostavili "nenavadno tatvino na območju Preddvora".

Včeraj dopoldne so kranjski policisti tako na kraju raziskovali, kako je zaenkrat še neznani nepridiprav ukradel prometni znak za prehod za pešce z utripajočo lučjo in solarnim polnilnikom. S tem je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

Poškodovana voznica

O prometni nesreči, ki se je danes okoli 6. ure zjutraj zgodila v naselju Gaberk blizu Škofje Loke na cesti Brode-Poljane, policisti še zbirajo obvestila. Zaenkrat je znano le, da sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznica kombiniranega vozila in da je voznica telesno poškodovana. Cesta je bila zaprta, od 9.20 naprej pa je promet izmenično enosmeren. Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje pa navajajo, da so gasilci PGD Škofja Loka s tehničnim posegom rešili ukleščeno voznico iz vozila in pomagali reševalcem Nujne medicinske pomoči Škofja Loka pri oskrbi treh poškodovanih.

Trije hudo poškodovani na smučiščih

O treh nesrečah smučarjev, vsi so se hudo poškodovali, pa poročajo iz Kranjske Gore. Vse so se zgodile včeraj popoldne v približno pol ure. Izven urejenega smučišča je malo čez 13. uro najprej padel otrok, državljan Velike Britanije, kmalu nato med smučanjem na smučišču še otrok, državljan Srbije. Obema je najprej pomoč nudil reševalec na smučišču. Oba so odpeljali v zdravstveno ustanovo, Britanca s policijskim helikopterjem, Srba pa z reševalnim vozilom.
Kot tretji je med smučanjem padel še 44-letni smučar. Tudi njemu je najprej pomoč nudil reševalec na smučišču, nato so ga z reševalnim vozilom odpeljali v zdravstveno ustanovo.
Vse tri nesreče so obravnavali kranjskogorski policisti, ki zdaj vodijo postopek in bodo o vsem obveščali pristojno državno tožilstvo.

Nasilnežu izrekli prepoved približevanja

Škofjeloški policisti so včeraj okoli 23. ure obravnavali nasilje v družini med partnerjema. 43-letnemu moškemu so zaradi nasilnih dejanj nad partnerko izrekli prepoved približevanja. O dejanjih zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja, o vsem bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.
 

 

 

 

Komentarjev 2
  • malarin 09:20 19.februar 2023.

    Ni blo nč pametnga, pač neki je mogu odnest. N kol n veš, kdaj prov pride . . .

  • rd2dmk2 11:58 17.februar 2023.

    kaj se bodo čudili, ljudje težko shajajo, posebej uni reveži s super premiskimi elktrikarji, katerim se je podražil štrom, pa je sedaj se odločil da ga bo polnil na fotovoltaiko.. saj veste kamen na kamen palača, zrno na zrno pogača, ...prikaži več miliwat na miliwat, polna tesl(a)o.