Gorenjska
1362 ogledov

Šolanje na daljavo je lahko tudi zanimivo

Osnovna šola Gorje
Letošnje leto zaznamuje tudi šolanje na daljavo. Učenci se bodo na tak način izobraževali vsaj še 14 dni. Da bi bilo to čim manj stresno, pa so v Osnovni šoli Gorje uvedli odličen primer dobre prakse – Jutranji krog.

»Na Osnovni šoli Gorje smo si – da šola na daljavo ne postane ena sama daljava – izmislili Jutranji krog. Vsako jutro ob 8.15 odpremo vrata virtualne šolske avle za vse učence in učitelje ter se preko aplikacije zoom družimo do 8.30. Po nekaj začetnih tehničnih težavah lahko povemo, da se je dobro prijelo,« so nam sporočili iz Osnovne šole Gorje.

 

Vsako jutro se tako pred začetkom dela zberejo na srečanju, ki je sestavljen iz misli dneva, gibanjem in glasbo. V tem šolskem letu poseben poudarek namenjajo prednostni nalogi njihove šole KULTURA, s podnaslovom Vse najboljše, Slovenija. Svojo idejo so že predstavili Ministrstvu za izobraževanje, šport in znanost in na eno od srečanj povabili tudi ministrico dr. Simono Kustec. Ta se jim je pridružila prejšnji petek in bila nad idejo navdušena. Ministrstvo je tako delilo Jutranji krog preko svojih kanalov kot primer dobre prakse.

 

Zoom srečanje s šolsko ministrico so tudi posneli. Video si lahko ogledate tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice