Gorenjska
1149 ogledov

Sredi popoldneva poskušal vdreti v hišo skozi okno

vlomilec, vrt Profimedia
O prvem poskusu vloma so bili škofjeloški policisti obveščeni okoli 17.30, nekaj po 20. uri pa še o drugem.

Škofjeloški policisti so bili včeraj okoli 17.30 obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je v torek okoli 17.30 poskušal nasilno vstopiti skozi okno stanovanjske hiše. Poskus mu ni uspel.

Nekaj po 20. uri so bili policisti obveščeni o še enem vlomu v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je nasilno vstopil skozi kletno okno in si protipravno prilastil denar in nakit.

Obe dejanji sta bili izvršeni v popoldanskem času. Policisti o obeh dejanjih zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo. 

Storilci postajajo aktivnejši

"December je mesec praznikov, počitnic in nenazadnje so tudi dnevi krajši in temnejši, storilci kaznivih dejanj pa s tem postajajo aktivnejši. Zato policisti svetujemo, da tudi, če od doma odidete le za krajši čas (odhod v trgovino, sprehod itd.), poskrbite da hiša ali stanovanje, ne dajeta videza, da v njej/njem ni nikogar. Pomembno je, da zaprete vsa okna in zaklenete vrata," svetujejo policisti.

vlomi v hiše | Avtor: PU Kranj PU Kranj
"Če ima vaša nepremičnina ograjo, senzorske luči, alarmno napravo je še toliko bolj varnejša. Pozorni bodite na neznane osebe in vozila, ki bi si ogledovale vašo okolico in bi se lahko pripravljale na izvršitev kaznivega ravnanja. Zapomnite si podatke o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe, saj ti podatki policistom lahko bistveno pripomorejo k uspešni preiskavi kaznivega dejanja, v kolikor bi do takega dejanja prišlo. Vrednejše predmete (nakit, denar itd…) ne hranite prosto doma, temveč jih odnesite v bančne ustanove. Ob daljši odsotnosti prosite sosede, prijatelje, sorodnike za redno praznjenje pošte iz nabiralnika in občasne obhode," še naštejejo ukrepe, s katerimi poskrbite za varnost.

Kdor bi v svoji okolici zaznal kakršnakoli kazniva ravnanja, neznane osebe in vozila, ki bi lahko izvrševali kazniva dejanja, naj o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo ali se povežejo z vodjem policijskega okoliša, ki je zlati most med policijo in občani v lokalni skupnosti. V vseh interventnih primerih takoj pokličite na številko 113.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.