Gorenjska
770 ogledov

Tempo reševanj je peklenski

PU Kranj
Policijski helikopter z dežurno ekipo za reševanje v gorah je konec tedna obravnaval kar 12 gorskih nesreč. V petek in v nedeljo so se zgodile po tri nesreče, v soboto pa jih je bilo šest.

V petek je ekipa zaradi slabosti reševala moškega pri domu Valentina Staniča pod Triglavom. Na Kobali se je poškodoval jadralni padalec. Z območju Jalovca pa so v zdravstveno ustanovo zaradi težjega bolezenskega stanja prepeljali neodzivnega moškega, ki je ležal ob poti.

V  soboto  je  policijski helikopter z ekipo na območju Brezovice reševal v gozdarski  nesreči.  Z  območja  Skute  so  v  dolino prepeljali onemoglega pohodnika,  še dva iz skupine pa so v dolino peš pospremili kamniški gorski reševalci. V kanjonu Sušec je obiskovalka zdrsnila pred skokom v vodo in se poškodovala.  Na gori Svinjak se je poškodoval jadralni padalec. Na Velikem Lemežu so omagali trije tuji državljani. Zgrešili so pot in napačno ocenili svojo  fizično  pripravljenost.  V Veliki Babi na Zgornjem Jezerskem pa sta ostali  zaplezani dve alpinistki. Zgrešili sta smer in zašli na krušljivo brezizhodno območje. Vsi so bili rešeni.

Še trije dogodki v gorah so se zgodili v nedeljo. Na območju Bogatina je omagala pohodnica. Na območju Stola so prijavili domneven ugriz kače v roko planinke. Obstaja možnost, da je šlo za pik ali rano, ki jo je lahko povzročila tudi druga žival. Okoliščine kažejo, da gre za blage posledice. Na območju Poljške planine pa si je planinka poškodovala nogo.

»Tempo reševanj je peklenski. Zato vnovič pozivamo k varnosti v gorah in prilagajanju tur dejanskim sposobnostim posameznika. Hodite po poteh, ne zahajajte iz smeri. Težava so tudi zelo visoke temperature in možna neurja z udari strel. Upoštevajte to, ker gre lahko za življenjsko ogrožajoče situacije. Turistični delavci na zahtevnost slovenskih gora opozorite svoje goste,« so ob tem pozvali s Policijske uprave Kranj.

Komentarjev 2
  • Claudette_Soliz 14:07 26.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij .............>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

  • Avatar Keira_Wendt
    Keira_Wendt 12:26 25.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, psrejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel .............. >>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com