Gorenjska
970 ogledov

V Kranj so prišli kitajski pobratenci

Mestna občina Kranj je gostila šestčlansko delegacijo iz pobratenega kitajskega mesta Džangdžjakov.

Mestna občina Kranj (MOK) in Džangdžjakov sta pred leti navezala stike, ki so se usmerili predvsem v dve področji, torej šport in podjetništvo. Nekatera kranjska podjetja so s tem kitajskim mestom  vzpostavila poslovne vezi. Mesto, ki leži 200 kilometrov severozahodno od Pekinga, je bilo februarja 2022 eno od prizorišč zimskih olimpijskih iger, na katerem so se merile reprezentance v smučarskih skokih, smučarskem teku, biatlonu, nordijski kombinaciji, deskanju na snegu in smučanju prostega sloga. Džangdžjakov se tako ponaša z najsodobnejšo infrastrukturo v zimskih športih, Kranj pa je znan po dobro postavljenem šolskem sistemu za mlade športnike, kakovostnem delu v športnih klubih in izkušenem trenerskem kadru.

 | Avtor:

V Kranju je tako prvič obiskala delegacija iz pobratenega kitajskega mesta. Liu Haifeng, podžupan Džangdžjakova, mesta, s katerim se je Kranj pobratil na daljavo med pandemijo novega koronavirusa, je s svojo ekipo opravil delovni obisk na MOK. Gre za mesto, ki je gostilo zadnje zimske olimpijske igre, na katerem je med 40 slovenskimi športniki četrtina predstavljala kranjske športne klube. Med dobitnike kolajn sta se v Džangdžjakovu vpisala tudi Peter Prevc in Cene Prevc, člana Smučarskega kluba Triglav Kranj, prislužila pa sta si jih v skakalnem centru, pri gradnji katerega je sodelovalo kranjsko podjetje Mana Original.

 | Avtor:

Kitajska delegacija je med obiskom Kranja izvedela več o delovanju obeh kranjskih gimnazij, in sicer Konfucijeve učilnice na Gimnaziji Kranj in Gimnaziji Franceta Prešerna. Med drugim se je podrobneje seznanila še z delovanjem Kovačnice – podjetniškega inkubatorja Kranj in Centra trajnostne mobilnosti ter Informacijskega centra SOS proteus, ogledali pa so si tudi pogled Kranja z Jošta.

 | Avtor:
 | Avtor:

olimpijska skakalnica Zhangjiakou, Peking, ZGODOVINSKO Gorenjska Kranj pobraten s kitajskim mestom Zhangjiakou Zhangjiakou, prizorišče zimskih olimpijskih iger 2022, LR Kitajska, provinca Hebei SODELOVANJE Gorenjska Kranj bo dobil velikega brata Peking 2022 ZOI Gorenjska Barve kranjskih klubov v Pekingu zastopa 9 športnic in športnikov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.