Gorenjska
861 ogledov

V teku so tri večje investicije v izobraževalno infrastrukturo

Osnovna šola Jakoba Aljaža Kranj
Poletje je običajno čas, ko se izvajajo kakšna dela na vrtcih in šolah. Tudi v Mestni občini Kranj (MOK) bodo tako letos poskrbeli za nekatere posodobitve, v teku pa so tudi tri večje investicije.

Veliko obnov v vrtcih

V enotah Kranjskih vrtcev bodo v drugi polovici leta izvajali nujna dela tekočega vzdrževanja v okvirni skupni vrednosti 60.000 evrov. V drugi polovici avgusta bodo celovito sanirali tri sanitarne bloke v pritličju enote Najdihojca v okvirni vrednosti 40.000 evrov.

V enoti Ostržek so že dokončno uredili kuhinjo, ki bo s 1. septembrom postala centralna kuhinja za lastne potrebe in oskrbovanje enote Ježek. Dokupilo so že tudi nekaj kuhinjske opreme za razdelilne kuhinje. Do konca leta načrtujejo še menjavo največjega tračnega pomivalnega stroja v centralni kuhinji Najdihojca. Za nakup kuhinjske opreme je predvidenih 100.000 evrov. V drugi polovici leta bodo preuredili tudi razdelilne kuhinje enot Čenča, Čira Čara in Kekec, predvidoma v vrednosti 90.000 evrov.

Za namen del na igriščih in nakup novih igral zavod letos namenja 160.000 evrov. Z novimi igrali bodo opremili igrišča enot Mojca, Najdihojca, Ciciban, Čenča, Živ Žav, Sonček in Ostržek, na ostalih igriščih bodo potekala le nujna vzdrževalna dela. Sočasno je v pripravi dokumentacija za sanacijo štirih še ne adaptiranih jasličnih oddelkov v enoti Najdihojca, s statično osnovo za ureditev sejnih prostorov in prostorov za dodatno strokovno pomoč otrokom s posebnimi potrebami.

Kranjski vrtci bodo v sklopu projekta e-mobilnost MOK pridobili novo električno transportno vozilo za potrebe vzdrževanja enot. Redna vzdrževalna dela pa bodo, zlasti v času počitnic, potekala tudi v vrtcih pri kranjskih osnovnih šolah.

 

V teku trije večji projekti

Od sredine junja je že v teku gradnja težko pričakovanega prizidka pri Osnovni šoli Staneta Žagarja Kranj, v katerem bo telovadnica, šest učilnic in večnamenski prostor. Vsi izvajalci so zdaj tudi uvedeni. Nekaj manj kot 3 milijone evrov vredna operacija bo predvidoma trajala leto dni, tako da bodo učenci nove prostore lahko uporabljali že v prihodnjem šolskem letu 2022/2023.

 | Avtor:

Zelena streha na OŠ Staneta Žagarja ŠOLA Gorenjska Končno se lahko začnejo dela

Dela dobro napredujejo tudi na vrtcu Bitnje. Novogradnja, v kateri bodo trije oddelki za skupno 54 otrok, je že pod streho. Novi vrtec, ki bo skorajda ničenergijski, bodo v uporabo predali jeseni, MOK pa bo s tem otrokom občanov, zlasti krajanov iz Bitenj in Žabnice, zagotovila ustrezne in večje prostore za izvajanje predšolske vzgoje, odslej tudi za najmlajše.

 | Avtor:

BITNJE Gorenjska Nov vrtec že jeseni

Dela so v teku tudi na objektu na Cankarjevi ulici 2, kjer bodo prostore dobili Glasbena šola, Javni sklad za kulturne dejavnosti ter drugi predstavniki kulturne in podobnih dejavnosti. Dela so izjemno zahtevna, saj je objekt, ki je varovan kot kulturna dediščina, dodobra dotrajan. Projekt je vreden 1,9 milijona evrov, naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini približno poldrugi milijon evrov, nekaj manj kot pol milijona pa bo prispevala kranjska občina. Zaključek del je predviden v letu 2022.

 | Avtor:

EVROPSKA SREDTSVA Gorenjska Obnova nekdanje gradbene šole za živahnejše mestno jedro

 

Še nekaj posodobitev v osnovnih šolah

V OŠ Matija Čop bodo obnovili tlak kuhinje. Ostranili bodo ploščice, izvedli estrih, ustrezno uredili odvodnjavanje ter izravnali kuhinjo. Z deli bodo začeli v avgustu, zaključek pa je predviden v prvi polovici septembra.

V OŠ France Prešern bodo sanirali parket v telovadnici. Vrednost investicije je ocenjena na približno 55.000 evrov. V teku je tudi sanacija prostorov, v katerih je zagorelo. Zaključena bo do konca septembra.

Pri OŠ Jakoba Aljaža bodo sanirali plato pred šolo, stopnišče in urediili grmičevje. Ocenjena vrednost investicije je 65.000 evrov.

Pri Podružnični šoli Besnica bodo obnovili teraso vrtca. Ocenjena vrednost investicije je 13.000 evrov, izvedli pa jo bodo v avgustu.

Za nekdanjo Trgovsko šolo, kjer so trenutno prostori Kovačnice, je v letošnjem letu predvidena izdelava projektne dokumentacije, z deli pa naj bi začeli predvidoma v drugi polovici leta 2022. Do jeseni bodo izvedli le nekaj manjših posegov z namenom ločitve prostorov Kovačnice od prostorov, v katerih bodo začasno izvajali pouk za dva razreda OŠ Staneta Žagarja, saj bodo zaradi gradnje novega prizidka oziroma telovadnice v prostorski stiski.

Komentarjev 1
  • Alison_Evans 11:45 12.julij 2021.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 27346 EUR od dela s krajšim delovnim časom od doma. To službo sem dobil pred dvema mesecema in v prvem mesecu sem brez spletnih izkušenj prejel 20569 EUR. ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦