Gorenjska
7664 ogledov

Varčevali pri prevozu, zdaj jih čaka 2400 evrov globe

Policijski nadzor nad tovornjaki
1/3
Policija
Na tovornjaku je bilo za 11 ton preveč lesa.

"Gorenjski prometniki so v petek popoldne ustavili voznika tovornjaka s priklopnikom, ki je prevažal hlodovino. Po slovenskih cestah je dovoljena vožnja skupine vozil z največjo dovoljeno skupno maso 40 ton. Vozniku so odredili tehtanje skupine vozil in pri tem ugotovili, da naložen tovor presega največjo dovoljeno skupno maso za več kot 11 ton oziroma 28 % (skupna teža je bila več kot 51 ton)," so danes sporočili s kranjske policijske uprave.

Tovornjak so izločili iz prometa. "Taka vožnja je nevarna in neodgovorna, saj ni šlo za manjša odstopanja, ampak za občutno prekoračitev največje dovoljene skupne mase. Lahko si predstavljate kaj bi bilo, če bi se tak tovor prevrnil, ali pa bi ta voznik moral zavirati v sili. Vsaka dodatna obremenitev vozila pomeni tudi daljšo pot ustavljanja," so opozorili policisti.

Predvidena kazen za tak prekršek za voznika znaša 600 evrov, prekrškovni postopek policisti vodijo tudi zoper pravno osebo. Predvidena kazen je 1.800 evrov.

Fotografija je simbolična. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • bojan88 15:02 21.februar 2024.

    Se strinjam. Le en kamion s prekoračeno osno obremenitvijo uniči cesto za vse večne čase, bolj kot milijon drugih avtomobilov z normalno maso. Dokaz so uničene vse ceste od Dekanov - baza 2TDK - pa do Razdrtega in v ostale ...prikaži več smeri iz Dekanov preko Črnega kala, Kubeda, skratka v letu in pol uničeno delo 25 let in 500 km cest.

  • Miro Novak 12:09 21.februar 2024.

    Absolutno prenizka kazen za pravno osebo.Ne gre samo za varnost,temveč za uničevanje cest s strani pohlepnih podjetnikov.Slovenija ima že tako ene najslabših cest v EU.

  • Idioti 14:06 18.februar 2024.

    Kamionarji očitno ne vedo , da tako preveč naložen kamion zvija pokrove jaškov pred semaforji , ko morajo kamioni zavirati in se sile na cesto povečajo še za 30 % potem pa pokrovi ropotajo podnevi in ponoči ! Zato so ...prikaži večo takšne kazni ogromno premajhne , za škodo , ki jo naredijo cesti !