Gorenjska
604 ogledov

Vinjeni voznik oplazil otroka na kolesu

Alkotest Nik Rovan Fotografija je simbolična.
Gorenjski policisti so v minulih 24 urah zabeležili štiri prometne nesreče. V eni od njih je bil v Škofji Loki lažje poškodovan otrok na kolesu, v drugi v Kranju pa je bila lažje poškodovana peška.

Na območju Škofje Loke je včeraj okoli 17. ure 60-letni voznik v blagem levem ovinku zapeljal z vozišča na asfaltirano površino pred trgovino. Z avtomobilom je oplazil otroka na kolesu in trčil v parkirani avtomobil. Otrok na kolesu je bil lahko telesno poškodovan. Policisti so ugotovili, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0,74  mg/l), zato so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in odredili strokovni  pregled. Zoper voznika zdaj vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa, o vsem pa bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Dobro uro in pol pozneje, okoli 19.30, je 19-letni voznik z avtom na Koroški cesti v Kranju na prehodu za pešce trčil v 37-letno peško, ki je prehod za pešce prečkala z njegove leve strani. Lažje poškodovano žensko so z reševalnim vozilom prepeljali v zdravstveno ustanovo, kranjski policisti zdaj zoper voznika vodijo prekrškovni postopek.

Sinoči in danes zgodaj zjutraj sta se zgodili še dve prometni nesreči, na srečo je trpela le pločevina.

Malo čez pol deseto zvečer je 50-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste Soriška planina–Nemški Rovt, občina Bohinj, in zdrsnila v globel. Prostovoljni gasilci PGD Bohinjska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in vozilo s tehničnim posegom dvignili nazaj na cestišče. Blejski policisti zoper voznico vodijo prekrškovni postopek.

Zoper oba voznika, tako povzročiteljico nesreče kot tudi udeleženca, pa vodijo prekrškovni postopek kranjski policisti. Danes okoli 5.45 je 32-letna voznica v križišču izsilila prednost drugemu vozniku in z avtomobilom trčila v njegov neregistriran avtomobil.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.