Gorenjska
353 ogledov

Želijo, da bi se življenje vrnilo v stare tirnice

Zavetišče za brezdomce v Kranju Zavetišče za brezdomce Kranj
Zdi se, da so se razmere na Sejmišču 4 po izbruhu virusa covid-19 zdaj umirile. Vsi stanovalci in zaposleni smo zaenkrat zdravi, so nam sporočili iz Zavetišča za brezdomce Kranj.

Poročali smo, da je v oktobru za covid-19 zbolel najprej en brezdomec, po skupinskem testiranju vseh uporabnikov in zaposlenih v zavetišču pa so ugotovili, da je pozitivnih kar sedem od 17 brezdomcev in en zaposleni. Zaradi poslabšanja zdravja so enega brezdomca tudi sprejeli v bolnišnico in ta je že ozdravel. V zavetišču so prejeli vso potrebno zaščitno opremo in uredili vse potrebno, da so brezdomci prebolevali v izolaciji.
Zdaj se brezdomci v zavetišču spet lahko prosto gibljejo, seveda ob spoštovanju vseh ukrepov, redno vsak dan pa preverjajo tudi njihovo zdravstveno stanje. Za vsak primer imajo še vedno prosto sobo, če bi jo potrebovali ob samoizolaciji ali karanteni. Ob morebitnem novem izbruhu bolezni pa imajo, kot pravijo v zavetišču, zdaj tudi nekaj izkušenj, protokol in zalogo zaščitne opreme.
"Dodatne psihološke pomoči stanovalcem nismo nudili, trudili smo se in se še, da ohranimo pozitivno naravnanost. Zelo veliko časa namenjamo opozarjanju stanovalcev na spoštovanje ukrepov in pozitivnih učinkih spoštovanja ukrepov. Vsi si seveda želimo, da bi se življenje, ne le v zavetišču, ampak na splošno, v čim večji meri vrnilo v stare tirnice," so sporočili iz zavetišča.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.