Slovenija
69 ogledov

Gorenjski gasilci so na Poljskem pometli s tujimi

Tekmovanje gasilcev FCC
1/14
Darrin Banfield
Na zadnji tekmi pred nastopom na domačem betonu so gasilci iz Slovenije prepričljivo dokazali, da sodijo v svetovni vrh.

Slovenski prostovoljni gasilci so na nedavnem mednarodnem tekmovanju gasilcev Firefighter Combat Challenge (FCC) na Poljskem ponovno dokazali svojo premoč nasproti tuji konkurenci. Med skoraj 200 tekmovalci z vsega sveta so Slovenci osvojili prvo mesto na preizkusu posameznikov in se domov vrnili z vrsto odličij.

Skupaj z Maticem Zupanom sta Domen Pavlič in Matic Zupan dosegla tudi zmago v dvojicah, druga pa sta bila Gregor Stanonik in Anže Habjan. "S tako vrhunskimi rezultati je bila Slovenija prva tudi ekipno, torej zmagovalka v seštevku časov in v štafetah, ko na poligonu tekmuje pet tekmovalcev. Slovenski junaki so postavili tudi najboljši evropski čas," poudarjajo v ekipi FCC Slovenija.

Prvi sam in v dvoje

Begunjčan Domen Pavlič je s svojo fizično in psihično pripravljenostjo prepričljivo nadigral poklicne in prostovolje gasilce v preizkusu posameznikov in še za tri desetinke sekunde izboljšal evropski rekord v tej disciplini, ki ga je pred dobrim mesecem postavil na tekmovanju v Nemčiji.

Pavlič je nato z gasilskim kolegom iz Podnarta v okolici Radovljice Maticem Zupanom prepričljivo premagal tudi sotekmovalce, ki so se pomerili v preizkušnji gasilskih dvojic. Drugo mesto v tekmovanju gasilskih parov pa sta zasedla prav tako gasilca z Gorenjske Gašper Stanonik in Anže Habjan.
 
Poskušali bodo še višje!
Vsi štirje bodo, kot napovedujejo, vse od sebe dali tudi ta konec tedna, ko se bo tekmovanje FCC odvijalo na Bledu ob tamkajšnjem jezeru. "Primarno ameriškega tekmovanja se bodo poleg ekip iz Slovenije udeležile še ekipe iz Avstrije, Češke, Francije, Hrvaške, Kanade, Madžarske, Nemčije, Poljske in Združenih držav Amerike. Na tekmovanju pričakujemo veliko gasilcev iz vse Slovenije, saj gre za najtežje in daleč najbolj atraktivno tekmovanje na svetu. Ravno zato pa je zanimivo tudi za vse ostale, ki jih zanima ta najtežji preizkus, saj se med seboj lahko resnično pomerijo zgolj in samo pravi heroji. Poleg organizacije tekmovanja na Bledu sta Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Radovljica in FCC Slovenija pridobili licenco za organizacijo tekmovanja še na Poljskem, v Nemčiji, Avstriji in tudi v Franciji, " poudarjajo v FCC.
 
Slovenski tekmovalci pri tem dodajajo, da bodo na domačem terenu poskušali še bolj nadigrati sotekmovalce, gasilske kolege iz tujine, izboljšati rekorde in zasesti najvišja mesta.
 
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.