Slovenija
88 ogledov

Gasilci uspeli pogasiti požar v stolpnici

požar stolpnica Domžale
1/18
Žurnal24 main
V podstrešnem prostoru v stolpnici v Domžalah je zagorelo. Ogenj se je razširil na najvišja stanovanja. Gasilci ogenj uspeli pogasiti v uri in pol. Stanovalci bodo noč preživeli zunaj.

Nekaj pred tretjo uro popoldne je zagorela streha stolpnice v središču Domžal. "Malo pred 15. uro smo bili obveščeni o požaru. Na kraj so bili poslali policisiti in gasilci, ki so vse stanovalce evakuirali. Nihče od njih naj ne bi bil poškodovan. Gori podstrešni prostor v 12. nadstropju stanovanjskega bloka na ulici Matije Tomca," je povedala Maja Ciperle Adlešič iz ljubljanske policijske postaje.

Gasilo sto gasilcev, poškodovan policist

Med evakuiranjem stanovalcev je bil po navedbah Adlešičeve poškodovan policist. "Šel je zadnji iz poslopja in se je nadihal dima. Odpeljali so ga v ljubljanski klinični center, kjer bo ostal na opazovanju. Na srečo ni nič hujšega," je še povedala.

Požar je gasilo okoli sto gasilcev iz več gasilskih društev (Domžale, Stob - Depala vas, Vir, Dob, Jarše - Rodica, Radomlje, Ihan ter GB Ljubljana in JZ GRS Kranj). Z ognjenimi zublji so se spopadali od 15. ure, požar pa uspeli pogasiti po dobri uri in pol. Zaradi močnega vetra so imeli precej težko delo. Kot so nam povedali na gasilski postaji, je bil požar lokaliziran po eni uri. Na pomoč bi moral prileteti tudi helikopter slovenske vojske ali policije, vendar je gasilcem požar le uspelo pogasiti.

Ogled pogorišča še poteka, zato bo po besedah Adlešičeve več informacij znanih v prihodnjih urah.

Stanovalci stolpnice se do jutra ne bodo mogli vrniti v svoja stanovanja.Civilna zaščita jim je prenočišče organizirala v bližnjih hotelih in penzionih. Trenutno v celi stavbi ni elektrike. Požar naj bi prizadel najmanj tri stanovanja.

Za požar kriva popravila?

Več stanovalcev in očividcev je povedalo, da naj bi očitno prišlo do napake, ko so delavci popravljali strelovod. Po nekaterih virih pa naj bi se to zgodilo pri menjavi žlebov. Kriva naj bi bila tako elektrika, požara pa naj ne bi povzročil nihče od stanovalcev.

Kaj je točen vzrok požara, bo znano šele potem, ko bodo policisti pričeli z ogledom pogorišča.

Udrla se je streha, gasilcem nagajal veter

"Dva gasilca sta na lestvi in s peno gasita požar," je gašenje požara v prvih minutah opisala ena od bližnjih stanovalk, ki je bila priča požaru s sosednjega bloka. "Na eni strani pogasita, na drugi strani pa izbruhne nov požar. Gori cela streha, zagorelo je še mansardno stanovanje na severni strani bloka. Pol strehe ni več. Ravno včeraj so imeli v bližnjem trgovskem centru požarno vajo, danes pa zares gori. Grozno."

Potem ko gasilca nista bila uspešna pri gašenju, se je druga ekipa gasilcev z višjo lestvijo povzpela do kraja požara in z močnejšim curkom vode uspela zadušiti ogenj, so nam sporočili očividci. Ko so požar že uspeli lokalizirati, se je spet razplamtel.

Če ste priča požara, nam preko spodnjega obrazca pošljite fotografije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.