Šport
23 ogledov

Domžalčani še vedno brez napake

Nejc Vidmar Domžale Gregor Katič
Domžalčani so v šestem kolu prišli do šeste zmage brez prejetega zadetka, Celjani so bili uspešni četrtič zapored. Na sobotnih tekmah zmagi za Maribor in Rudar ter remi Olimpije in Gorice.

Domžalčani so nagostovanju v Kopru zmagali z 1:0 in niz tekem brez prejetega zadetka podaljšali že na šest. Najlepšo priložnost prvega dela so gledalci Bonifiki videli v 16. minuti, ko je nevaren koprski napad začel Ivica Guberac. Njegov močan strel od daleč je vratar Domžal Nejc Vidmar le odbil, žoga pa je prišla do neoviranega Jake Štromajerja, ki pa jo je z nekaj metrov poslal v prečko.

Začetek drugega polčasa je postregel z obetavno akcijo domačih, toda Matej Palčič je v 48. minuti meril prek vrat. Pozneje so pobudo prevzeli gostje in Saša Aleksander Živec je v 59. minuti nevarno meril z roba kazenskega prostora, a je bil domači vratar Božidar Radošević zbran in je žogo ukrotil. Vendar je že v naslednji minuti Živec pobegnil domači obrambi po desni strani in nato streljal s kakšnih petih metrov, žoga pa je med vratnico in vratarjem končala v mreži. Po vodilnem zadetku so Domžalčani brez večjih težav nadzorovali potek tekme in onemogočili domače.

Celjani s četrto zmago zapored

Nogometaši Kalcer Radomelj tudi v šestem poskusu niso prišli do prve prvoligaške točke. Tokrat jih je povsem zasluženo ugnalo še Celje, ki je s tem doseglo že četrto zaporedno zmago in se zavihtelo na drugo mesto prvenstvene razpredelnice. Celjani so bili večji del tekme boljši tekmec, toda tudi domači so imeli svoje priložnosti, ki pa jih niso izkoristili.

NK Celje | Avtor: Jure Veber Jure Veber
Dinamična tekma bi se lahko odvijala povsem drugače, če bi bil v 25. minuti Dušan Stoijlković nekoliko spretnejši, saj je sam prišel pred gostujočega vratarja Matica Kotnika, a je bil ta v medsebojnem dvoboju uspešnejši. Sicer pa so bili pred in tudi po tej priložnosti gosti nevarnejši, predvsem Andraž Žurej je pomenil stalno nevarnost za domače branilce. Kar v prvem delu ni uspelo Žureju, je Benjaminu Verbiču. Ta se je v 40. minuti najbolje znašel v kazenskem prostoru in dosegel prvi gol na tekmi.

Kljub vodstvu se Celjani niso pomaknili v obrambo, boljši tekmec so bili tudi v drugem delu. Enej Lovrečič bi lahko v 56. minuti bolje reagiral, toda njegovo napako je v 72. minuti popravil Valon Ahmedi, ki je izkoristil podajo Tadeja Vidmajerja. Domači so tudi v drugem polčasu imeli nekaj obetavnih akcij, toda gola jim ni uspelo doseči. Za razliko od Štajercev, ki so si v končnici priigrali kar nekaj priložnosti, zadnjo je izkoristil Verbič.

Prvi remi sezone

Po 23 tekmah sezone 2013/14 so ljubitelji nogometa dočakali prvi neodločen izid v sezoni. Zanj sta poskrbela Olimpija in Gorica, ki sta se kljub kar nekaj priložnostim razšli brez zadetkov. Olimpijin niz zmag se je tako ustavil pri številki tri, Gorica pa je po uvodnih štirih porazih igrišče drugič zaporedoma zapustila nepremagana.

V uvodu tekme so pobudo takoj prevzeli Ljubljančani, ki so imeli prvo veliko priložnost v 20. minuti. Najprej je Andraž Šporar močno sprožil z desne strani, goriški vratar Vasja Simčič je žogo odbil do Nika Omladiča, ki pa jo je iz bližine poslal čez vrata. Na drugi strani je v 24. minuti nase opozoril Dejan Žigon, ki je poskusil s strelom s "škarjicami", Aleksander Šeliga pa je žogo poslal v kot.

Olimpija, Chelsea, Šeliga | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Sledila je bolj ali manj enakovredna igra, v 44. minuti pa so domači znova zagrozili, ko je spretno z glavo streljal Šporar, a žogo poslal malo mimo cilja. Tik pred koncem polčasa je na drugi strani do zaključnega strela prišel še Luka Majcen, a preslabo sprožil, da bi lahko Gorici, ki je pred tem sicer še nekajkrat izpeljala nevarne akcije, priigral vodstvo.

Uvod drugega polčasa je bil v domeni Ljubljančanov, ki so si hitro priigrali kar nekaj priložnosti, med drugimi dvakrat Andraž Šporar, pa Aleksandar Rodić, v 63. minuti pa je s slabih 20 metrov močno sprožil Omladič, Simčič pa je žogo s konicami prstov odbil čez gol. Novogoričani so se večinoma zgolj branili, šele v 84. minuti je Sandi Arčon prišel do strela, a meril previsoko.

Že v sodniškem dodatku je imel Arčon izjemno priložnost za zmagoviti zadetek, ko je bil po podaji Stephena Makinwe povsem sam pred Šeligo, imel veliko časa za pripravo na strel, a nato žogo poslal po sredini v naročje ljubljanskega vratarja.

Maribor z zmago v Glasgow

Mariborčani so po porazu v prejšnjem kolu proti Celju tokrat vpisali nove tri točke. V dvoboju z Zavrčem so bili boljši tekmec in že v prvem polčasu opravili glavnino dela, saj so dvakrat premagali Marka Ranilovića, med letoma 2005 in 2010 člana vijoličastih. Izbranci Anteja Šimundže so se tako točkovno izenačili z današnjim tekmecem tik pod vrhom lestvice. Hkrati so si Mariborčani priigrali lepo popotnico pred torkovo povratno tekmo 4. predkolu Lige prvakov proti Celticu, ki je danes v domačem prvenstvu v gosteh moral priznati premoč Invernessu (0:1).

Maccabi - Maribor | Avtor: EPA EPA
Začetek tekme je bil kar dinamičen, prvi pa so zagrozili gosti, ko se je po podaji Dina Kresingerja odprl prostor za Dorisa Kelenca, ki je prišel san pred Jasmina Handanovića, a je ta odlično posredoval. Mariborčani so odgovorili v šesti minuti, ko je z leve strani sprožil Mitja Viler, Ranilović pa je žogo odbil. V osmi minuti so domači povedli. Sintayehu Sallalich je v kazenskem prostoru s preigravanjem opravil prvi del naloge in po tleh podal do Damjana Boharja, ta pa je akcijo dokončal s strelom pod prečko. Šest minut pozneje so domači vodili že z 2:0. Takrat se je med strelce vpisal Luka Zahović, ko je z drsečim startom v mrežo pospravil žogo po natančni podaji Dareta Vršiča in tako dosegel svoj tretji gol v sezoni.Dve minuti zatem se je Zahović znašel v vlogi podajalca, Bohar pa je nato meril mimo desne vratnice. Malce za njim je znova poskusil Viler, a bil za malenkost premalo natančen s strelom v nasprotni kot, v 22. minuti pa je Ranilović preprečil povišanje vodstva po poskusu Sallalicha. Gosti so nase znova opozorili v 42. minuti, ko je Handanović dobil dvoboj ena na ena z Juretom Matjašičem.

V drugem polčasu je najprej Handanovića preizkusil Nikola Šafarić, nato je v 68.- minuti na drugi strani Ranilović ustavil poskus Boharja, v 75. minuti pa se je na semaforju zasvetilo 3:0. Kot je izvedel Viler, po podaji v sredino pa je zadel Jean-Philipp Mendy. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija tekme.

Preobrat v drugem polčasu

V obračunu ekip, ki sta do tega kroga zbrali po le tri točke, so bili boljši Velenjčani, ki so se tako prebili v sredino prvenstvene lestvice. Novomeščani so povedli v deseti minuti. Martin Šaban je epo podal do Martina Kramariča, ki je bil povsem sam in žogo z lahkoto poslal v mrežo. Zatem sta s streli poskusila še Josip Fuček in Danijel Rašić, a nenatančno. Domači so prvič resneje zagrozili v 20. minuti, ko se je v priložnosti znašel Denis Klinar, vendar na koncu iztržil le kot. V nadaljevanju prvega polčasa so se gostje branili, Velenjčani pa so se trudili priti do izenačujočega zadetka, a jim igra v napadu nikakor ni prav stekla.

Zato pa so Velenjčani izenačili v začetku drugega polčasa, ko je po podaji Milana Kocića v kazenski prostor zadel Ivan Firer. Popoln preobrat je knapom uspelo narediti v 65. minuti, ko je Klemen Bolha povišal na 2:1. Najprej je sicer Kocić po Firerjevi podaji zatresel prečko, potem pa se je po kotu v gneči pred vrati najbolje znašel branilec Bolha, ki je dosegel svoj prvenec v ligi. V 68. minuti je dodatno vodo na Rudarjev mlin speljal Lamin Diallo, saj si je zaradi grobega prekrška nad Kocićem prislužil predčasno prhanje. Številčno premoč so gostitelji unovčili v 80. minuti, ko je Klinar s približno sedmih metrov žogo poslal pod prečko po Kocićevi podaji. V 87. minuti je Krka na igrišču ostala le z deveterico, saj je drugi rumeni karton dobil Nikola Žižić.

Prva liga, 6. kolo

Olimpija : Gorica  0:0

Rudar : Krka  3:1 (0:1)
Firer 50., Bolha 65., Klinar 80.; Kramarič 10.
RK: Diallo 68./Krka

Maribor : Zavrč  3:0 (2:0)
Bohar 9., Zahović 15., Mendy 76.

Luka Koper : Domžale  0:1 (0:0)
Živec 60.
RK: Hadžić 90./Luka Koper

Kalcer Radomlje : Celje  0:3 (0:1)
Verbič 40., 93., Ahmedi 71.

Lestvica:

1. Domžale 18
2. Celje 12
3. Maribor 12 (-1)
4. Zavrč 12
5. Olimpija 10 (-2)
6. Luka Koper 6 (-1)
7. Rudar 6
8. Gorica 4
9. Krka 3
10. Radomlje 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.