Šport > Nogomet
66 ogledov

Gorica ostaja v Prvi ligi

Aluminij Gorica play-off Prva liga Kidričevo
1/5
Katarina Ponjavić
Novogoričani so si z zmago v gosteh pri Aluminiju (2:1) priigrali obstanek med elito slovenskega nogometa. Prva tekma se je končala brez zadetkov.

Na prvi tekmi je Gorica prevladovala, toda terenske premoči ni znala unovčiti (0:0). Povsem drugače se je začel drugi dvoboj, pred okoli 600 gledalci v Kidričevem so domačini namreč začeli izvrstno. Že v drugi minuti je Žiga Škoflek s pravim evrogolom, z volejem z leve strani, matiral Grego Sorčana. Slednji je klonil po 314 igralnih minutah.

Vrtnice so nemudoma odgovorile in v osmi minuti že izenačile. Blessing Eleke je prispeval globinsko podajo, z nizkim strelom pa je zadel Dejan Žigon. Še naprej so gledalci spremljali živahno igro, kljub zahtevnim vremenskim pogojem. Na obeh straneh je bilo nekaj priložnosti, Matteo Boccaccini je žogo izbil z goriške golove črte, gostje pa so imeli na voljo veliko prekinitev, po katerih so ogrožali gol Tomaža Murka. V 28. minuti je pri domačih iz igre zaradi poškodbe moral Marko Nunić, nadomestil ga je Dejan Školnik

V 42. minuti je Žigon zadel še drugič in Goričane povsem približal obstanku v Prvi ligi. Spet je sodeloval Eleke, poslal je žogo pred gol, odbila se je do Žigona, ki je ob strelu z bližine ohranil mirnost in zadel. Le dve minuti kasneje bi Gorica praktično že lahko rešila srečanje, po strelu z leve je Dino Martinović zadel vratnico.

Goričani so tudi na začetku drugega polčasa nadzirali dogajanje na igrišču, domačini so potrebovali iskrico, ki bi spet zanetila upanje. Vendar pa so varovanci Mirana Srebrniča zgostili sredino igrišča, žogo prepustili domačim in dobro zapirali prostor. Sredi drugega dela je glavni sodnik Nejc Kajtazović razgrete glave pomiril z nekaj rumenimi kartoni, ko sta se sporekla Luka Majcen in David Lonzarič.

V 75. minuti je imela Gorica še drugo "zaključno žogo", po odličnem voleju Marshala Mfona Johnsona se je izkazal Murko in žogo odbil v že 11. kot za Primorce. Zaključnega naleta Štajercev ni bilo in tako bodo vrtnice tudi v naslednji sezoni igrale med najboljšimi slovenskimi klubi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.