Šport > Nogomet
103 ogledov

Gorica skočila na tretje mesto

nogomet Krka Gorica
1/14
Saša Despot
V tretjem kolu državnega prvenstva je Gorica ustavila nalet Krke, ki bi se z morebitno zmago lahko po točkah izenačila z vodilnim Mariborom. Gorica je z zmago 2:1 skočila na tretje mesto.

Novogoričani so kljub vsem težavam sestavili spodobno ekipo, ki že nakazuje, da lahko marsikomu zagreni življenje. Po porazu v Ljubljani so premagali Rudar, tokrat pa še Krko v gosteh in imajo že šest točk ter so tik pod vrhom lestvice. Na drugi strani je Krka pri zmagi, porazu in neodločenem izidu.

Novomeščani in Novogoričani so v prvem polčasu pokazali kar dinamično predstavo. Domači so nekoliko konkretneje začeli in si priigrali nekaj polpriložnosti, eden nevarnejših strelov pa je bil tisti Denisa Mojstroviča v 24. minuti z 20 metrov. V tem obdobju so tudi Primorci prišli do svojih obetavnih akcij, ki pa so se končale s preslabimi streli.

V 31. minuti pa so gostitelji povedli, potem ko je Josip Fuček v kazenskem prostoru iz obrata premagal gostujočega vratarja. Žoga se je od tal odbila čez Grego Sorčana in od okvira gola v mrežo. Deset minut pozneje so domači še enkrat zatresli mrežo, a iz prepovedanega položaja, minuto zatem pa je na drugi strani razigrani Amel Džuzdanović prišel sam pred vratarja Krke in ga z desetih metrov premagal za 1:1.

Gosti iz Nove Gorice so povedli v 53. minuti, ko je Matija Širok prišel do odbite žoge in s 25 metrov mojstrsko zadel za 2:1. Tako Novogoričani kot Novomeščani so nato prišli še do nekaj zaključnih strelov, enega nevarnejših je v 83. minuti sprožil Leo Ejup, Sorčan pa se je izkazal. Že pred tem pa je Krka na igrišču ostala le z deseterico, saj je neposredni rdeči karton dobil Jamilu Collins zaradi prekrška nad Alenom Joganom.

Koper in Celje ostajata pri dnu lestvice

Nogometaši z Obale so v 3. kolu le prišli do prve točke v sezoni, pa čeprav so zadnjih 12 minut igrali z igralcem manj. Celjanom, ki so bili v drugem polčasu konkretnejši, pritiska ni uspelo unovčiti, tako da sta se ekipi razšli z delitvijo plena. Kot zanimivost velja omeniti, da so na zadnjih 12 prvenstvenih tekmah teh dveh tekmecev Primorci dobili kar devet rdečih kartonov.

Koprčani so povedli v 11. minuti, ko je po podaji Ivice Guberca, ta je nevarno meril že v uvodu tekme, z glavo s petih metrov zadel Denis Halilović. V kar odprti tekmi so Celjani, ki so pred tem zagrozili s prostim strelom Blaža Vrhovca, izenačili v 25. minuti, po podaji Valona Ahmedija iz kota je z glavo žogo v mrežo poslal Ivan Firer.

Ob koncu polčasa sta pri domačih, ki so bili aktivnejši, kar zadeva zaključne strele, poskusila še Guberac, ki je bil malce premalo natančen z 20 metrov, in Amar Rahmanović s približno 30 metrov. Novinec v celjskih vratih Ivan Hosman je imel nekaj težav, a je ostalo pri 1:1.

V drugem polčasu so Celjani izvedli prvo nevarnejšo akcijo, tik pred Sunnyjem Omoregiejem pa je žogo v kot izbil Damir Hadžić. Sunny, v zadnjem obdobju v strelski krizi, je v 65. minuti prišel do še lepše priložnosti, a se sam pred Vasjo Simčičem ni znašel in žogo poslal malo mimo vrat. Tudi sicer so bili Celjani v teh trenutkih nevarnejši, podjetnejši, za nameček pa so od 78. minute igrali še z igralcem več, saj je bil zaradi grobega prekrška nad Adnanom Bašićem izključen Denis Šme. Takoj zatem se je spet sam pred Simčičem znašel Sunny, a koprski vratar je bil uspešnejši. Celjani so v končnici iskali zmagoviti zadetek, Koprčani pa so se uspešno branili.

Prva liga TS, 3. kolo: 

Krka : Gorica  1:2 (1:1)
Fuček 31.; Džuzdanović 42., Širok 53.

Luka Koper : Celje  1:1 (1:1)
Halilović 11.; Firer 25.

Maribor : Krško  4:1 (2:0) 
Mendy 7., Vršič 14., Ibraimi 47., 68.; Poljanec 61. 

Rudar : Zavrč  1:3 (1:2) 
Prašnikar 44.; Polič 4., Glavica 24., 86. 

Olimpija : Domžale  0:2 (0:1) 
Trajkovski 16., Mance 84. 

Lestvica:
1. Maribor  7
2. Domžale  6
3. Gorica  6
4. Krško  6
5. Zavrč  5
6. Olimpija  4
7. Krka  4
8. Celje  2
9. Luka Koper 1
10. Rudar  0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.