Slovenija
25 ogledov

V torek voznike čaka podražitev

Tankanje Shutterstock
Teden bo za voznike vse prej kot prijazen. Poleg vremena ga bo po napovedih zaznamovalo še novo povišanje cen naftnih derivatov, ki se bodo tako približale rekordnim vrednostim.

V torek je v skladu z modelom o gibanju cen naftnih derivatov na črpalkah mogoče pričakovati spremembe, saj naj bi se goriva podražila.

Kot je za Žurnal24 pojasnil direktor Inštituta za raziskave v energetiki Djani Brečevič, trend pri cenah goriv kaže navzgor. "Brez upoštevanja petkovih kotacij lahko napovem, da se bodo goriva podražila v povprečju nekje za dva centa pri litru," dodaja.

Zadnjo besedo pri tem ima seveda vlada, saj lahko s spremembo trošarin vpliva na končno ceno, a če bo obveljala Brečevičeva napoved, se bosta bencin in dizelsko gorivo povsem približala svojim rekordnim vrednostim, ko je bilo lani septembra potrebno za liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina odšteti 1,576 evra, za liter "dizla" pa 1,444 evra.

Po oktobrskem in novembrskem precejšnjem padcu cen so te od takrat znova v trendu rasti, vozniki pa so nazadnje malenkostno pocenitev dočakali le decembra.

Če živite blizu Avstrije, se vam morda izplača napojiti vašega konjička preko meje.

Komentarjev 7
  • zcmr 08:28 18.februar 2013.

    Je se drug nacin kako nas drzava ropa, drazi cestne taxe ,ves denar gre drugam,ceste je popolnoma nehala uzdrzevati.

  • zcmr 08:26 18.februar 2013.

    A si mogoce opazil eno samo resnicno besedo iz ust sds -ovcev ?Jaz niti ene se.Laz za lazjo,sprenevedanje za sprenevedanjem.

  • voje 07:43 18.februar 2013.

    Kje je sedaj g. Vizjak,ko je bil še v opoziciji in je bil zelo goreč zagovornik,da je bolje,če je bencin cenejši,kot pri sosednih državah,da bodo sosedi tankali pri nas,sedaj paje ravno obratno.