Avto
19 ogledov

"Vozijo, kot bi bili direkt iz avtošole"

Anketa Žurnal24 main
Bralci Žurnala ste potrdili tisto, kar v različnih anketah trdijo tudi vozniki drugod po Evropi: ni hujšega, kot če na cesti naletite na italijanskega voznika.

37 odstotkov bralcev, ki so sodelovali v naši anketi, se na cestah najbolj boji avtomobilov z italijansko registrsko označbo. "Italijani so brez konkurence! Vozijo kot bi direkt iz avtošole pršli, mislijo si pa da so vsi Schumacher!!!", se je pridušal eden izmed komentatorjev.

A na drugem mestu sledijo že slovenske oznake, saj se domačih voznikov boji 16 odstotkov ljudi. Zelo slabo so pri nas zapisani tudi ukrajinski vozniki, ki jih je moč srečevati predvsem na avtocesti med Mariborjem in Fernetiči. Sledijo hrvaški vozniki, Čehi, Madžari ...

Od sosednjih držav očitno še najmanj pripomb leti na Avstrijce, ki so trn v desni nogi le pri odstotku sodelujočih v anketi.

Komentarjev 2
  • dr.slo 07:46 17.avgust 2012.

    naši se še slabše vozijo kot iz avtošole, tisti gredo vsaj po omejitvah. Tu pa greš mal ven iz mesta, pa gre 60 ne glede na znake, dolge ravnine in omejitve. Smerokaz in ogledala....če to ne bi bila več serijska ...prikaži več oprema, vrjetno pri nas večine sploh ne bi prizadelo.

  • wolfyy 22:47 16.avgust 2012.

    eh...italijana se pa res ne bojim na cesti, vsaj vem kaj pričakovat...pri naših pa prej loto zadaneš, kot pa da ugotoviš kaj bo tisti pred teboj naredu.