Svet
118 ogledov

Berlusconiju grozi pet let ječe

Silvio Berlusconi EPA
Za nekdanjega italijanskega premierja tožilci zahtevajo pet let zapora. Sodišče hiti, da primer ne bi zastaral.

Italijanski tožilci zahtevajo pet let zapora za nekdanjega premierja Silvia Berlusconija, poročajo tuji mediji. Tožilec Fabio De Pasquale je od sodišča zahteval, da Berlusconija spozna za krivega podkupovanja britanskega odvetnika Davida Millsa zaradi domnevnega plačila 600 tisoč ameriških dolarjev, da je leta 1997 lažno pričal in tako zaščitil Berluconija kot prvega moža Fininvesta.

Šlo je za obtožbe nezakonitega prevzema Mondadorija, ki ga vodi Berlusconijev veliki tekmec Carlo De Benedetti. Del njegovega imperija je tudi dnevnik La Repubblica, ki se je lotil pisanja o Berlusconijevem zasebnem življenju in razkril nekaj škandalov.

Razsodba predvidoma julija

Sodišču se mudi, da primer ne bi zastaral. De Pasquale razsodbo pričakuje sredi julija, sicer pa gre za enega med več postopki, ki na milanskih sodiščih tečejo zoper nekdanjega premierja in medijskega mogotca. Med drugim je obtožen spolnih odnosov z mladoletno prostitutko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.