Svet
13 ogledov

Gost na Hrvaškem podtaknil muho na krožnik

Slaščičar You tube
Nadzorna kamera je v gostinskem lokalu v centru Rovinja ujela turista, ki je gostincem poskušal "prodati" enega najstarejših in najbolj učinkovitih trikov za izogibanje plačila postreženega - insekt na krožniku.

Kamera pokriva celo teraso slaščičarne, zato se na posnetku lepo vidi družina (mama, oče in mladoletna hči), ki najprej mirno sedi za mizo, nato pa v nekem trenutku oče potegne vrečico iz torbe, iz nje nekaj vzame in položi na krožnik. Nekaj trenutkov pozneje prime krožnik v roko in odide do gostilničarja ter se mu pritoži. 

"Bil je insekt, muha, točno ne vem," je za Jutarnji list povedal lastnik rovinjske slaščičarne, ki je želel ostati anonimen. "Naredil je celo dramo, pred vsemi gosti, nekajkrat odšel na WC, češ da mu gre na bruhanje in izpiral usta. Bilo mi je sumljivo, ker je bilo vse preveč poudarjeno." Ko je zapustil lokal, so preverili posnetke na nadzorni kameri in ugotovili, da je muho sam postavil na krožnik.

Plačal palačinke in jezen odšel

Mož in žena sta jedla palačinke, hči pa sladoled. V nekem trenutku so zamenjali krožnike in on je muho postavil na sladoled. "Čudno mi je bilo, da se je začel pritoževati na terasi, da ni odšel v notranjost lokala in se v miru pogovoril z lastnikom," je za časnik povedal sin lastnika slaščičarne. "Kot bi hotel narediti javno sceno."

Ponudili so mu, da mu sladoleda ne bodo zaračunali, ostalo pa ja, saj je bilo neoporečno, a se s tem ni strinjal. Na koncu je po pripovedovanju sina lastnika kljub negodovanju plačal palačinke in jezen odšel. 
   Po pregledu kamer so moškega čez nekaj časa zagledali na ulici. "Šel sem za njim in ga dohitel čez nekaj sto metrov," je za Jutarnji list povedal rovinjski slaščičar. "Kričal je: 'Ladja mi bo odplula, ladja mi bo odplula.' Očitno je bil v Rovinju na izletu. Povedal sem mu, da imam posnetek, želel je, da mu ga pokažem. Pokazal sem mu telefon in drl se je, v angleščini: 'Ali me boš zaradi 40 kun preganjal po mestu.' Hotel sem ga zadržati in poklicati policijo, a nisem želel, da vse skupaj prerase v nasilje, zato na tem nisem vztrajal. Na koncu je izvlekel denar, plačal sladoled in odšel svojo pot."

Z objavo želel opozoriti druge

Slaščičar je posnetek objavil na YouTube in poslal medijem, da bi opozoril druge gostince na prevaranta. "V tem primeru je šlo samo za desert, pri kom drugem pa bi morda bila večerja za tisoč kun," je povedal hrvaškim medijem. "Želel sem, da vsi vidijo, da obstajajo tudi takšni gostje."

Dodal je, da sam spada že v tretjo generacijo lastnikov slaščičarne, ki jo je njegov ded odprl v šestdesetih letih ter da so v pol stoletja videli in doživeli že marsikaj. Več je bilo primerov, ko gostje niso želeli plačati, srečali pa so tudi veliko mladih pijanih in agresivnih gostov.

"V takih situacijah ne gremo v spopad, pustimo jih, ker je bolje, da oni odidejo in mi izgubimo nekaj malega denarja, kot da se zgodi kaj hujšega," je za časnik še povedal lastnik lokala. "A v tem primeru smo zaradi posnetka imeli dokaz, da nas je poskušal prevarati."

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 6
  • Skippy 10:52 13.julij 2016.

    Ne greš na Hrvaško, ker moraš plačati hrano v restavraciji? Le kdo bi te hotel za gosta, če bi rad zastonj jedel?

  • nergač 10:40 13.julij 2016.

    "Takemu gostu bi razbil gobec, da ga niti plastični kirurg ne bi več skupaj spravi"-ti si pravi moški, tako se govori. Kaj pa če bi on tebe bo napihnjeni goflji? A potem bi pa jokal?

  • Pepe007 08:27 13.julij 2016.

    Hrvaška je zelo poceni. Pred kratkim sem bil v nekih zakotnih delih Francije, nikjer nobenega turista, same francoske tablice. Pivo od 5 € naprej, kepica (mini) sladoleda od 2,5 € naprej, hrana za enega se začne pri kakem solatnem krožniku ...prikaži več za 15 €. Edino vince je ugodno in solidno. Pol litra vina enako pol litra piva. Verjetno so te cene v Parizu ali ob morju x3 ali x4.