Svet
56 ogledov

Gostilničar na Rabu gostu razbil glavo?

valjar, valjanje, Profimedias
Spor med gostilničarjem in gostom se je končal s počeno lobanjo.

Za gostilničarja na Rabu je bil odrejen enomesečni pripor, potem ko naj bi hudo telesno poškodoval 28-letnega Švicarja, ki je obedoval v njegovi gostilni. Švicar je utrpel zlom lobanje in je na zdravljenju v bolnišnici na Reki. Moška sta policiji povedala vsak svoje videnje dogodka, ki pa se precej razlikujeta. 

Policija je sporočila, da je v lokalu najprej prišlo do besednega in nato še fizičnega obračuna. 46-letni moški je z leseno palico večkrat udaril Švicarja po glavi in telesu. Lažje poškodovani so osumljeni 46-letni moški in 25-letni Italijan. Slednji je, po poročanju Novega lista, na dan spora krvavel iz ušesa, dan kasneje pa je zaradi težav šel v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima hudpretres možganov. 

"Naletel je na valjar"

Novi list poroča, da naj bi lastnik gostilne med zaslišanjem dejal, da je Švicar prišel na vhod v kuhinjo, da bi podal pritožbo in ga verbalno napadel, ker je bil nezadovoljen s storitvijo. Gost naj bi ga prvi udaril, zaradi česar je padel na tla, na kar naj bi ga napadli še gostovi prijatelju. Pri tem naj bi ga lažje poškodovali.

Ker je imel v rokah valjar, saj je pripravljal testo za pico, se je z njim začel braniti. Švicar je tako naletel na valjar. Gostilničar je dejal, da tega ni storil namerno in da se je vse odvilo na njegovem delovnem mestu pred številnimi gosti in njegovo družino. 

Priča spor videla drugače

Časniku pa se je javila ena od prič dogodka, ki pa je dogajanje videla drugače. "Bilo je v ponedeljek zvečer. Kot sem videl, so bili tujci zaprepadeni, ker so morali za dodatke, kot sta kečap in parmezan, posebej plačati. Za kečap 15 kun in za parmezan 25 kun. Natakarica jim je hkrati prinesla predjed in glavno jed. Pritožili so se, da se jim bo glavna jed ohladila, preden bodo pojedli predjed."

Kot je povedal očividec, naj bi družba zahtevala knjigo pritožb, za katero so jim rekli, da je nimajo, kljub temu da je na jedilniku pisalo, da ta obstaja. Ko je Švicar pokazal na stavek v jedilniku, naj bi mu lastnik tega vzel iz rok in postal agresiven. Stvar naj bi hitro ušla izpod nadzora. Vpletli naj bi se še lastnikovi prijatelji in prišlo je do pretepa. Ko je Švicarjeva soproga poskušala pomagati možu, so se spravili še na njo, trdi priča. Vse naj bi se odvijalo pred očmi otrok para. "Nastal je kaos. K sreči so hitro prišli policisti in reševalci," je še dejal očividec. 

Novi list še poroča, da naj bi švicarska družina zadnjih petnajst let dopustovala na Rabu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • sintesi 14:40 06.avgust 2016.

    tudi sam bil zgrožen nad cenami, ponudbo in odnosom hrvaških gostincev in sem šel samo prvi dan jest v restavracijo....raje po konzervo v štacuno kot da mi bodo prodajali testo s paradižnikovo omako za 40+ kun. In ja, vsak dodatek ...prikaži več ti zaračunajo posebej, kriv pa si pač sam, nihče te ne sili vstopiti.....

  • jozicamurn 11:38 06.avgust 2016.

    Bitte zahlen .. pito sa salom .. može! In bogi Mujo dobi batine, ker je znerviral natakarja, ker ni hotel plačati po več vprašanjih in Mujo se pretepen vrne v bosno in pove Hasotu kaj je doživel v Nemčiji. Mujo: ...prikaži več "Vse je ok, piješ in ješ, ampak ko te vpraša če hočeš pito sa salom (bitte zahlen) to reci NE, ker to so ti batine!" ... v tem primeru, če iščeš knjigo pritožb na hrvaškem dobiš z valjarjem po glavi!

  • Ferluci 13:30 05.avgust 2016.

    Da 14 let dopustuješ na istem hrvaškem kamnu oziroma pesku, si pa prav gotovo upravičeno zaslužiš batine.