Šport > Nogomet
29 ogledov

Gostujoči navijači ne smejo na tekme

velodrome stadion marseille Reuters
V Franciji so se odločili, da si nogometni privrženci ne smejo v živo ogledati gostujočih tekem svojih klubov.

Francosko notranje ministrstvo se je odločilo, da navijači še nekaj časa ne bodo smeli hoditi na tekme, ki jih bodo njihovi klubi igrali na tujih zelenicah. Ukrep, ki so ga uvedli po pariških napadih in poizkusu teroristov, da bombe prinesejo na Stade de France, bo v celotni Franciji trajal vsaj do sredine decembra. 

Prepoved bo veljala tudi za mednarodne tekme francoskih klubov. Brez poti v Pariz bodo tako na primer ostali tudi privrženci ukrajinskega Šahtarja, ki se bo v zadnjem kolu skupinskega dela Lige prvakov meril s PSG.

Ukrep je bil uveden "zaradi pomanjkanja varnostnih sil", Pariz bo namreč od ponedeljka dalje 12 dni gostil tudi konferenco o klimatskih spremembah.

Po napadih v Parizu se je delo varnostnikov na stadionih precej okrepilo in poostrilo. Navijači morajo skozi detektorje kovin, pregledujejo in odvzamejo jim torbe, pregledi ob vstopu so temeljitejši. Domači navijači so naprošeni, da na tekme prihajajo čim prej in tako z zmanjšanjem gneče in vrst varnostnikom pomagajo pri novih varnostnih razmerah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.