Šport
20 ogledov

Goudelock zadel rekordno število trojk

Andrew Goudelock Bayern Fenerbahče Evroliga Reševalni pas/Twitter
Ob zmagi Fenerbahčeja v gosteh pri Bayernu (86:93) je blestel Američan Andrew Goudelock, ki je dosegel kar deset trojk, kar je rekord elitnega evropskega klubskega tekmovanja. Tekmo je končal pri 34 točkah.

V Münchnu je domači Bayern v prvi četrtini še uspel držati korak s Fenerbahčejem, v nadaljevanju pa je favorizirano turško moštvo stopilo na plin in v petem kolu vpisalo tretjo zmago (86:93), Bavarci pa so ostali pri eni in si s poljskim Turowom delijo zadnje mesto v skupini C. V bavarski prestolnici je bilo, kot je že običaj ob gostovanju turških ekip v Nemčiji, veliko glasnih privržencev gostov, ki so prešerno proslavili nov par točk svojih ljubljencev.

Gostje so slavili predvsem po zaslugi izjemnega Andrewa Goudelocka, ki je dosegel rekord Evrolige v doseženih trojkah, izza črte 6,75 je namreč zadel kar desetkrat. Za to je porabil trinajst poskusov, tekmo pa je končal pri 34 točkah (2/5 za dve, 10/13 za tri), treh skokih in štirih asistencah.

Podrl rekord Štombergasa

Prejšnji rekord po doseženih trojkah je držal Litovec Saulius Štombergas, ki je leta 2001 v dresu Tau Ceramice (danes Laboral Kutxa) zadel devet trojk iz prav toliko poskusov. Po devetkrat sta bila natančna še Mirza Teletović leta 2010, tudi on v dresu baskovske ekipe, in Thomas Kelati leta 2009 v dresu Unicaje, a je slednji za to porabil 19 metov, reprezentant BiH pa 13. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.